We hebben de klok afgelopen weekend een uur terug mogen zetten, wat betekent dat de wintertijd weer is ingegaan. Echt fan van de bijbehorende kou zijn we niet, maar er zitten ook voordelen aan de winterperiode. In de donkere maanden maken we het binnen extra gezellig met de kaarsjes aan, een muziekje op (nee, nog geen kerstmuziek) en door lekker uitgebreid te tafelen. De gehele winter binnenblijven is natuurlijk geen goed idee, dus we presenteren je hierbij een lijst met onlangs geopende restaurants en de allerleukste events van komende weken.  

Nieuwe Restaurants Amsterdam

Het beroemde Le Garage heeft een make-over ondergaan en de deuren inmiddels weer heropend. Er is een nieuwe bar met verhoogde zitjes, nieuwe toiletten en ook de huisstijl heeft een metamorfose gekregen. Gelukkig is er niets veranderd aan het fijne ‘huiskamergevoel’ van het restaurant.

Bij Deus Ex Machina aan de Herengracht kun je vanaf nu terecht om je wintergarderobe aan te vullen met Deus-items, maar ook om je smaakpapillen te verwennen in het bijbehorende restaurant. Het Australische merk Deus, geïnspireerd door surfen en motoren, heeft een stijlvolle flagship store weten neer te zetten in onze hoofdstad.

Deus Ex Machina

Hoed en Krelis in de Pijp heeft plaatsgemaakt voor café-restaurant Lolita. Op de kaart staan Franse gerechten, die vrijwel allemaal klassiekers kunnen worden genoemd. Denk aan eendenlever paté, moules frites en klassieke uiensoep. Verder opvallend: de grote ramen en het lichte interieur, waardoor de zaak een heel open karakter heeft.

Zeer binnenkort opent Bar Bouche aan de Wibautstraat in Amsterdam Oost. Wat we kunnen verwachten? Een kleurrijke, all-day foodbar, waar je terecht kunt voor bourgondische gerechtjes om te delen.

De mannen achter Restaurant BAK hebben Bar Bambino geopend aan de Vijzelgracht. Op het overwegend vegetarische menu staat van alles waar we spontaan van gaan watertanden, dus wij gaan snel langs.

In de Houthavens is het luxueuze aparthotel BOAT&CO geopend. Hier kun je zelf koken in je eigen keuken, of je kunt op ontdekkingstour gaan en een van de vele leuke restaurants in de buurt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het onlangs geopende Karaat.

Op 1 november is het zover: in het Westerpark kun je vanaf dan terecht bij FONDUE voor, jawel, de lekkerste kaasfondue. En laat dat nou nèt een van onze favoriete gerechten zijn in de wintermaanden. Het restaurant is geopend tot en met 1 maart, zes dagen per week.

Madame Cyclette

There is a new lady in town. Aan het Stadionplein opent binnenkort Madame Cyclette, een all-day flexitarisch restaurant voor de bewuste levensgenieter.

MOAK Pancakes, beter bekend als de pannenkoekenhemel van Amsterdam, opent binnenkort een nieuwe locatie in de Pijp.

Hurryhurrygogo is het nieuwe, jonge zusje van Happyhappyjoyjoy. De nieuwe bar is de plek bij uitstek voor events, het drinken van cocktails en het genieten van heerlijke, Aziatische snacks. Het woord ‘snackbar’ wordt naar een compleet nieuw niveau getild met deze bar waar je óók kunt snacken.

En we hebben nog iets om naar uit te kijken: Restaurant Foer opent – naar verwachting in November dit jaar nog – aan de Cruquiusweg in Oost. Het restaurant komt in een vrijstaand pand met terras en tuin, waar eigen producten zullen worden verbouwd.

Jacob jan Boerma zal eind dit jaar stoppen met zijn driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen en zal starten met een gloednieuw restaurant-concept, dat gaat luisteren naar de naam No Rules. Want: de sterrenchef zal niet meer gebonden zijn aan regels. Het nieuwe restaurant zal de deuren naar verwachting begin 2020 openen in Amsterdam.

Food Events Amsterdam

1 november – WesterFête bij het Westergas terrein. Vrijdagse gezelligheid op het Westergasterrein. De plek om te komen borrelen, dineren, flaneren en dansen.

2 november – Iedere zaterdag worden er wijnproeverijen georganiseerd bij Chateau Amsterdam, waarbij je ook een rondleiding krijgt. Wil je daarna blijven hangen voor nog een glas (of twee, drie)? Geen enkel probleem. De eerstvolgende is zaterdag 2 november.

7 november – Brouwerij De Eeuwige Jeugd heet je welkom bij de exclusieve lancering van Amsterdams nieuwste biertje: GEINPONEM. Tijd: van 19:00 tot laat.

8 novemberThe Seafood Bar By Night; Gin Tonics, oesters in overvloed voor maar 1 euro per stuk en heerlijke deuntjes om het weekend mee in te luiden.

13 – 16 november – Houd je net zoveel van kunst als van lekker eten? Dan mag je de BOAT&CO Pop-Up Rooms niet missen. Mode, kunst, workshops en lekkers van Restaurant Vessel.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends