De hotelwereld blijft toch altijd bijzonder. Je hebt echt het gevoel dat je uit bent. De gastvrijheid voel je al als je de lobby binnenloopt. Je weet dat je in de watten gelegd gaat worden. En hoeveel leuke hotels heeft Amsterdam er afgelopen jaren wel niet bijgekregen! We worden verwend met hele mooie designs, toffe concepten en heerlijke restaurants in onze stad. Soms voel je misschien nog weleens een drempel om een hotel binnen te lopen. Zonde! Wij nemen je in deze special mee naar onze favorieten!

Hotel Mercier – Cafe Ons Huis
De buurt bij elkaar brengen, jezelf ontwikkelen en gezellig samen zijn. Dat is de filosofie die de oprichtster van ‘Ons Huis’, Helena Mercier, heeft neergezet en Hotel Mercier voortzet!” En hoe! Wat een tof hotel is dit met dito bar en prachtig restaurant.  
Adembenemend als je binnenkomt. De ene ruimte nog mooier dan de ander. De autenthieke sfeer is behouden, maar met een retro look. Dat zie je terug in de prints, patronen en de kleuren. Alles is tot in de detail uitgewerkt en klopt.

Het personeel past bij het restaurant. Super kundig, heel aardig, leuke pesonality’s. We hadden het geluk dat we er net gingen eten nadat de nieuwe kaart was ingevoerd, dus er werd vol enthousiasme en trots over verteld. Zonder twijfel gingen we dus voor de aanraders. En niets was minder waar. Cafe Ons Huis -laat je trouwens niet misleiden door de naam. Je verwacht een bruin eetcafe, maar je komt dus in een te gek restaurant- biedt hoogwaardige gerechten met een Nederlandse en seizoensgebonden basis.

Echt een aanrader en wat ook heel leuk is, iedere zondag hebben ze een bottomless brunch. Hier kun je je zondagmiddag heerlijk doorbrengen.

Hotel MercierCafe Ons Huis: Rozenstraat 12, 1016 NX Amsterdam

Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark – Floor 17

De naam van het hotel klinkt je misschien nog niet zo bekend in de oren. Dat kan kloppen, die is net aangepast (voorheen Ramada Hotel Amsterdam). Floor 17 daarentegen klinkt ons zeker bekend in de oren. Floor 17, “taste with a view”. Beter dan chef Michiel van der Kroon kunnen wij dit niet omschrijven! Wat hebben wij hier fantastisch gegeten, de ultieme smaakbeleving in combinatie met het uitzicht over heel Amsterdam. Je begint, bij mooi weer, natuurlijk op het rooftop terras en anders in de Skybar.

Ook al ga je hier naar de 17de verdieping, het is laagdrempelig, maar niet simpel. Laat je verrassen door de chef. Hij zal je niet teleurstellen. Zo begonnen wij met een bouillon van oesterzwammen met ravioli gevuld met truffel. De volgende gang was tonijn met meloen, avocado en hoisin. Daarna kregen we paddenstoelen tempura met een geconfijte eidooier en gefrituurde jalapenos. Het hoofdgerecht was heilbot met snertencreme en pancetta. Foodheaven! Mogen we nog een keer? De bediening was trouwens ook echt heel goed. Floor 17 moet zeker op je lijstje! Een bijzondere en culinaire avond staat je te wachten!

Bij Floor 17 organiseren ze het hele jaar leuke events. Er is altijd wel wat te doen. Houd onze updates goed in de gaten.

Floor 17 – Staalmeesterslaan 410, 1057 PH Amsterdam

Pulitzer Amsterdam – Jansz
Het Pulitzer mag in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Wij komen hier graag! Bij Pauze, Pulitzer’s Bar, maar we love Jansz!

Dit blijft toch zo’n leuk restaurant. Het is authentiek, maar ook echt van nu en door de internationale gasten waan je je misschien wel in een andere wereldstad, maar het interieur wijst je weer terug naar Amsterdam en dat typeert het Pulitzer.

Achterin heb je een soort van private dining. Hier zit je super leuk met je geliefde! Of je zit hier ongestoord met je vriendinnen. Alleen maar oog voor elkaar, de mooie ruimte en natuurlijk de lekkere gerechtjes! Denk aan oesters, brioche met zalm, burrata en vergeet niet te eindigen met de chocolade fondant.

Wij gingen hier op zondagmiddag brunchen, bestelden meerdere kleine gerechtjes van de kaart en we hebben er uren zitten genieten. De gerechtjes zien er prachtig uit en smaken net zo lekker als ze eruit zien. Ze hebben heerlijke bijpassende wijnen op de kaart. De bediening legt je in de watten en geeft goed advies. We kunnen niet wachten om weer terug te gaan.

Jansz heeft vaak leuke events, zoals de Rose Sundays in de zomer en je kunt nu ook al reserveren voor de feestdagen!

PulitzerJansz, Reestraat 8, 1016 DN Amsterdam

The Dylan – Brasserie Occo
Als je The Dylan binnenloopt, weet je het meteen. Hier zitten we goed. Hier worden we in de watten gelegd, dit is hospitality op hoog niveau.

Het prachtige pand heeft een klassieke, wereldse hoteluitstraling en als je doorloopt naar achter, via de fijne, grote openhaard, kom je in de moderne brasserie. Als je nog verder loopt, kom je in restaurant Vinkeles, dat heeft zelfs een Michelinster. Wij gaan voor Brasserie Occo. Occo is laagdrempelig, maar profiteert natuurlijk wel van de culinaire kennis in huis. En dat proef je terug in de gerechten. Ook de bar is trouwens top voor een drankje en hapje of ga hier op een koude dag lekker bij de openhaard zitten een wijntje.

We lunchen ook hier weer op zondagmiddag. Er is toch geen betere tijdsbesteding van je weekend dan lekker te lunchen in hotel-restaurants? We gaan voor de steak tartaar en naar mijn mening is dit de beste van Amsterdam en de zalm ceviche vooraf en als hoofd krijgen we sliptongen en lam. Uiteraard sluiten we af met een heerlijk dessert.

Wist je trouwens dat je bij Brasserie Occo ook dagelijks terecht kunt voor een High Wine? Het is The Dylan’s eigen variant op de High Tea.

The DylanBrasserie Occo, Keizersgracht 384, 1016 GB Amsterdam

Hotel Arena – PARK Café-Restaurant
In het Oosterpark zit Hotel Arena en dat heeft ook zo’n fijn restaurant: PARK Café-Restaurant. Met een heel groot en fijn terras met uitzicht op het Oosterpark. En als het weer wat minder is, kun je van dat uitzicht nog gewoon genieten, terwijl je rondom de openhaard zit!

Hier kun je wel de hele dag doorbrengen. Tussen de internationale gasten, kun je werken, of start je met een lunch, ga je over in borrel en kun je vervolgens terecht voor een heerlijk diner. Een plek waar je graag terugkomt. Mocht je nog geen plannen hebben voor de herfstvakantie, dan weet je dat je hier de hele dag terecht kunt ;).

Wij waren hier op een doordeweekse avond voor het diner. Het restaurant is prachtig, er zijn leuke aparte gedeeltes gecreëerd waardoor je veel privacy hebt en je snel een thuisgevoel krijgt.

PARK Cafe Restaurant - voorgerecht
PARK Café-Restaurant – voorgerecht

Een kaart met talloze favorieten, maar die ook aangepast wordt op het seizoen. Wij gingen voor de wontons gevuld met gamba’s geserveerd met bisque en de sardientjes. Favoriet en seizoensgerecht en beiden lekker, check! Bij het hoofdgerecht kregen we een heerlijke rode wijn geschonken, vraag naar de speciale wijnen naast de kaart, die hebben we meteen voor thuis besteld. De bediening snapte precies wat we lekker vonden en wat paste bij de gerechten. Tot snel weer!

Hotel Arena, PARK Café-Restaurant, ‘s-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam

Conscious Hotel Westerpark – Bar Kantoor
Bar Kantoor is het restaurant van het Amsterdam Conscious Hotel Westerpark. Dit unieke en stijlvolle hotel gaat in alles voor de meest duurzame oplossing, zonder in te leveren op comfort. Zo is Bar Kantoor 100% biologisch. Ze werken met de beste kwaliteit producten – zoveel mogelijk kleinschalig en van lokale oorsprong. Helemaal hot en het interieur van het restaurant is ook helemaal van nu. Het is er groot, maar dat heb je door de verschillende gedeeltes en zitjes eigenlijk niet door.

Wij gingen voor 3-gangen. Kalfsvlees en steak tartaar met een gepocheerd eitje vooraf, rib-eye en kabeljauw met mosselen en venkel als hoofd en natuurlijk een heerlijk dessert met chocolade, pindakaas en banaan als afsluiter. Dat klinkt misschien wat gewoontjes, maar dat was het niet. De chef werkt met gefermenteerde groenten en dat zie je in bijna ieder gerecht terug. De kaart wisselt met de seizoenen, wij smulden nog van het zomermenu. Elk ingrediënt is biologisch geteeld. En dat proef je! De kwaliteit was super goed. We zijn ook fan van de Bar Kantoor-mayo die bij de frietjes zit. En de drankenkaart is ook helemaal biologisch en dat betekent leuke en lekkere, originele cocktails en drankjes, en ook veel alcoholvrije opties.

Bar Kantoor zit in het oude kantoor van de Westergasfabriek, vandaar de naam. Prachtig uitzicht op het park en aan de voorkant op het Westergasterrein. Voor de mooie dagen hebben ze hier een heel fijn en groot terras waar je bijna altijd terecht kunt! Waar wij trouwens erg blij van worden, is dat je bij Bar Kantoor al vanaf 07.00 uur terecht kunt en de keuken zelfs tot 22.30 uur open is! Kom maar door met die breakfast meetings of juist lekker laat eten!

Conscious Hotel Westerpark – Bar Kantoor, Haarlemmerweg 8, 1014 BE Amsterdam

Brasserie Carstens - interieur
Brasserie Carstens – interieur

Victoria Hotel – Carstens Brasserie
Yes, een heerlijk restaurant tegenover het Centraal Station! Carstens Brasserie zit in het gerenoveerde Victoria Hotel. Dat schitterende hoekpand als je van CS naar De Dam loopt. Authentiek van buiten en modern en eigentijds van binnen.
Over laagdrempelig gesproken, Carstens heeft een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg, maar als je het toch leuk vindt het hotel te bekijken, kun je hier ook doorheen lopen.

Het concept van Carstens, Nederlands met een Twist, is bedacht door chefkok Maik Kuijpers (De Librije). “Een stadse brasserie in hartje Amsterdam die de verbinding legt tussen het stadsleven en producten uit boerengebieden en de visserij.” De dagelijkse leiding ligt in handen van gastheer Timo van der Stad en chefkok Rick van der Meij.

Het restaurant ziet er prachtig uit en heeft een enorme open keuken over de volle breedte van het restaurant, daar zijn wij fan van!

Brasserie Carstens - voorgerecht
Brasserie Carstens – voorgerecht

Ieder seizoen heeft Carstens een andere menukaart. We vragen aan de leuke en goede bediening de aanraders en zo beginnen we met de Hollandse garnalen en de kalfstong met gebakken langoustine, rode biet en zure room. De garnalen komen in een kropslablad en hebben een licht pittige dressing. Een heerlijk fris gerecht waarvan je zin krijgt in wat er nog gaat komen! We laten ons wederom goed adviseren en drinken bijpassende wijnen van wijnmakers met een Nederlandse connectie. We gaan verder met lam in VOC kruiden (aanrader!) en zeewolf met paling en Amsterdamse dwarsliggers. Na worden we verwend met Achterhoekse kniepertjes overgoten met Tony’s Chocolonely en ijs met meringue, amandelen en Hollandse kersen. De Hollandse keuken saai, nou hier echt niet. Nederland biedt mooie producten en die worden hier op een voetstuk gezet. Hier willen we nog veel vaker eten!

Victoria HotelCarstens Brasserie Hasselaerssteeg 1, 1012 MB Amsterdam

The Hoxton – Lotti’s
The Hoxton is leuk! En vooral op donderdag en vrijdag. Dan leeft het en verzamelen de hotelgasten, maar ook Amsterdammers zich in de bar. Het restaurant Lotti’s grenst hieraan en je kunt meegenieten van deze levendigheid en live muziek met DJ. Je voelt de weekendvibes!
Het is internationaal, de bediening is van allerlei nationaliteiten en passen helemaal in de sfeer van het hotel restaurant en het interieur is ook te gek.

We starten met een drankje aan de bar. Top plek om ook wat langer te zitten en met de goede borrelhappen, houd je het hier ook wel een tijdje uit. Maar goed wij komen voor het diner, dus we schuiven een paar meter verderop.
We bestellen nog een cocktail en besluiten ondertussen wat we gaan eten. De makreel rilette en de burrata. De voorgerechten zijn al best groot. Maar ons wordt toch wel aangeraden om de bavette en de lam te proeven, dus daar gaan we graag op in. Wij gaan voor vlees, maar het menu is heel gevarieerd en ze hebben ook best veel vega keuzes. Er hangt een super gezellige sfeer in het restaurant. We kiezen voor de Coconut Yoghurt Foam als dessert en die ziet er spectaculair uit! Lotti’s is echt een aanrader om met vriendinnen te gaan eten. Je weekend begint hier uitstekend!

Lotti’s organiseert vaak leuke events, houdt onze updates voor nieuws in de gaten.

The Hoxton AmsterdamLotti’s Herengracht 255, 1016BJ Amsterdam

Morgan & Mees
Morgan & Mees blijft een van onze lievelings hotel-restaurants en hoort daarom ook echt in deze lijst thuis. De bar, het interieur, de hotelkamers allemaal goed. Anne Claus Interiors is verantwoordelijk voor dat fijne interieur. Uitstekend gelukt vinden wij. En ook zo leuk dat de schilderijen eens in de zoveel tijd wisselen.

Bij Morgan & Mees is het ook in het weekend het leukst, maar wij komen er vaak en op alle dagen van de week. Het is altijd goed. Of je nou met je familie gaat lunchen, met vriendinnen in de bar hangt, in je eentje een kop koffie drinkt of gezellig met je geliefde gaat eten. Het voelt als een soort van thuiskomen.

De kaart met een aantal klassiekers en een aantal fusion gerechten wisselt best vaak, hierdoor blijft het restaurant interessant en naast de kaart hebben ze ook altijd een chef’s menu. En daar gaan we vandaag voor. We starten met zalm tataki en vitello tonato. Als hoofd krijgen we eendenborst en Simmentaler ribeye. Wij gaan uiteraard niet weg zonder dessert van kokos, banaan, meringue en sorbetijs. We hebben weer een heerlijke avond gehad bij Morgan & Mees.

Morgan & Mees Tweede Hugo de Grootstraat 2-6, 1052 LC Amsterdam

Soho House - Cecconi's
Soho House – Cecconi’s

Soho House – Cecconi’s
In het Soho House zit Cecconi’s. Het Soho House is een membersclub met hotelkamers, restaurants en een zwembad in het Bungehuis aan het spui. Maar bij Cecconi’s is iedereen welkom. En ga hier een keer naartoe. Het interieur is waanzinnig. De bar is imposant en ze hebben tussen 15.00 en 18.00 het aperitivo hour. Cocktails met heerlijke bites erbij!
Je kunt bij Cecconi’s terecht voor lunch en diner. De kaart geldt voor de hele dag. Wij waren er in het weekend voor lunch en toen hadden ze naast de kaart een extra chef’s lunchmenu.

Cecconi's - voorgerecht
Cecconi’s – voorgerecht

De Italiaanse gastheren in combinatie met het fantastische interieur laten je voelen alsof je in het buitenland bent. We willen van alles proeven dus we besluiten gerechtjes te gaan delen. We kiezen de focaccia, de sardines met venkel en de aubergine parmigiana (lekker!). Als hoofdgerecht kiezen we de krab ravioli en de kabeljauw van het chef’s menu met courgette, de laatste is de uitblinker van de lunch, wat een top gerecht. Je krijgt niet vaak vis die zo extreem goed gebakken is. Extra leuk om te weten, in ieder Soho House zit een Cecconi’s restaurant met een vergelijkbaar menu. In het chef’s menu kan de chef zijn ei kwijt en je dus extra verrassen. We kiezen ieder een dessert omdat we nog meer willen proberen. Alleen zijn de desserts mega groot, deel die dus vooral wel.

Cecconi’s is hip & happening. Hier moet je een keer naartoe! Vergeet niet te reserveren om hier een keer te eten of van de aperitivo te genieten en laat je niet tegenhouden door het membersclub idee, dat geldt niet voor de begane grond en kun je wel de sfeer proeven!

Soho House AmsterdamCecconi’s Amsterdam Spuistraat 210,
1012 VT Amsterdam

Lees ook:
Bij deze hotels zijn we al eerder geweest en behoren ook zeker tot onze favorieten:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends