Bij Restaurant Persijn, in het Amstelkwartier, houden ze van de mooie producten die Nederland te bieden heeft. En wij ook! We waren dus erg benieuwd naar de eigentijdse visie van Executive Chef Alexander Brouwer op Dutch Cuisine.

Restaurant Persijn – Amsterdam Oost

Restaurant Persijn in Amsterdam Oost aan de Amstelvlietstraat

Restaurant Persijn – Amsterdam Oost

De eerste aanblik van Persijn doet juist erg on-Nederlands aan. Gevestigd op de begane grond van het 21 verdiepingen tellende hotel QO is de sfeer internationaal: hippe mozaïekjes op de grond, shiny koperen lampen, wij zijn onder de indruk! Maar zodra het eten op tafel komt, merk je in alles de liefde voor de Nederlandse ingrediënten. De verhalen bij de gerechten die het personeel ons vertelt, helpen hier zeker bij. Zo werken ze met buffel mozzarella uit Groningen, waarbij de makers naar Italië zijn afgereisd om de kneepjes van het mozzarella-maken te leren. En de kruidenboter die we bij ons brood krijgen is gemaakt met kruiden van de kas, welke bovenop het hotel gevestigd is. Heel erg lekker!

Wat zijn andere hoogtepunten van de kaart? Wij waren onder de indruk van de omegabaars, een hele mooie zoetwatervis, die geserveerd wordt met venkel en parelgort. En ook de Ilperkip, met onder andere een sabayon van mais, smaakte heel goed! Maar eigenlijk bevallen alle gerechtjes; stuk voor stuk mooie lichte gerechten, goed op smaak en ieder met een eigen verhaal. We sluiten af met de Persijn munt; zodra je een hapje neemt van dit dessert heb je een soort chocolade explosie in je mond!

Restaurant Persijn in Amsterdam Oost aan de Amstelvlietstraat

Restaurant Persijn – Amsterdam Oost

Ga dus zeker naar Persijn voor een avond met heerlijk eten en mooie verhalen over Nederlandse producten!

P.S. Heb je daarna net als wij nog zin in een cocktail? Pak dan de lift naar de 21e verdieping, waar je bij Juniper & Kin uitkijkt over de skyline van Amsterdam, én een glimp kunt krijgen van de kas! We vertellen je hier uitgebreider over in de komende borrelplekken special.

Persijn

Amstelvlietstraat 4a
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Restaurant Persijn, Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
Share this article with your friends