Restaurant ADAM in Amsterdam 

Je denkt als Amsterdammer de beste restaurants van de stad wel te kennen, of hier in ieder geval van gehoord te hebben. Zegt restaurant Adam op de Overtoom jullie iets? Zo nee, lees dan zeker verder en de reservering volgt gegarandeerd na afloop. Zo ja, waarom wisten wij dit nog niet eerder?

 

Arne Russchen, Chef-kok en tevens eigenaar, heeft zijn ervaring onder andere opgedaan bij restaurants als; Tante Koosje in Loenen, Vrienden van Jacob in Santpoort Noord en wellicht wel bekend, bij Bussia in Amsterdam.

Een lange tijd stond restaurant Adam als nummer 1 op TripAdvisor. De plek waar je klassieke franse gerechten eet met een moderne twist. Adam kende soms een wachtlijst van ruim drie maanden! Waar Arne dit aan te danken had? Adam werd opgepikt door 1 van de grootste Amerikaanse wijnblogs, kreeg een recensie waar menig restaurant jaloers op is en zo zat de hotspot op de Overtoom iedere avond stampvol.

‘Sterrenkwaliteit dineren in een relaxte omgeving bij Restaurant ADAM’

We komen binnen in een zeer aangename sfeer. De ruimte is smal maar loopt lang door, het hout aan de muren geeft een huiskamer gevoel, het licht is mooi gedimd en dan de muziek, de muziek is top. Er is mij expliciet gevraagd om de afspeellijst niet te benoemen, voordat straks ieder restaurant hetzelfde draait. Maar bij mij staat deze sinds mijn bezoek aan Adam, aan.

We worden ontvangen door Arne zelf en door een uiterst interessante, beetje mysterieuze, ras Amsterdammer genaamd Johan. Johan is het gezicht van de zaak en vanaf het begin al werkzaam bij Adam.

Restaurant Adam wisselt iedere maand van kaart , kent 2 menu’s: vegetarisch of vis/vlees en geeft de keuze mogelijkheid uit meerdere gangen. Wat je krijgt, is een verrassing tot het geserveerd wordt.We gaan zitten aan een tafeltje tegenover de bar, halverwege het restaurant, onze avond kan beginnen. Wij gaan voor het 4-gangen menu vegetarisch en vis/vlees.

Onze amuse bestaat uit soesjes, twee verschillende soorten. 1 gevuld met een crème van Reypenaer kaas en een met een olijven tapenade en zwarte sesam. Een smaakcombinatie die je niet verwacht. ‘Soesjes zijn zoet’, nou deze niet, heerlijk.

Het voorgerecht vis/vlees menu is een cannelloni van Noordzee krab met schelvis, avocado, knolselderij en appel met schuim van krab.
Het voorgerecht vegetarisch is een couscous van appel en bloemkool, met macadamia, pittige mango marmelade, gerookte ui, radijs en raspatatjes.

Als tussengerecht voor het vis/vlees menu wordt er een gegrilde scholfilet geserveerd met structuren van tomaat, aubergine, artisjok en een schuim van Pernod.
Als tussengerecht voor het vegetarisch menu komt er een proeverij van tomaat op tafel.

Restaurant ADAM in Amsterdam

Na de eerste twee gangen te hebben gehad, merken mijn tafelgenoot en ik dat we steeds luidruchtiger worden van enthousiasme. Arne en Johan vertellen vol passie over de samenstelling van de gerechten en de keuze van de bijpassende geschonken wijnen. De gerechten worden prachtig opgediend, alsof je naar een kunstwerkje kijkt.

 

Het hoofdgerecht vis/vlees menu is een rouleau van runderwang met pancetta en doperwt. Daarnaast een taco met kidneybonen en mais overgegoten met een jus van tagiasche olijven.
Het hoofdgerecht, vegetarisch menu, is een broodravioli met een vulling van pompoen en truffel, groene asperge, courgette, pijnboompit en een jus van gebarbecuede groenten en rode wijn.

Het dessert is iets dat we kunnen delen. Wij kregen een mousse van kers met gemarineerde biet, ijs van sinaasappel, crumble van citrus, poeder van drop en schuim van witte chocolade. Dit was echt een smaakexplosie in onze mond, wauw! Daarnaast kregen wij een heerlijk kaasplankje met vijf verschillende Hollandse kazen.

Restaurant ADAM in Amsterdam

Helaas komt aan alles een eind en zo ook aan deze fantastische avond. Een avond waar alles gewoon klopt.
No-nonsense, een thuisgevoel vanaf het moment dat we binnenkwamen, op sterrenniveau dineren en dan ook nog voor een hele fijne prijs. Kijk je kan het zo gek maken als je zelf wilt, maar de kwaliteit van het eten tegenover de prijs die Adam vraagt, is uniek.

 

Restaurant ADAM is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 tot 22.30.

Restaurant ADAM
Overtoom 515 A
 +31- (0)202339852
 info@restaurantadam.nl

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Restaurant ADAM in Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends