De Koevoet Amsterdam Jordaan Lindenstraat

De Koevoet Amsterdam Jordaan Lindenstraat

Italiaans eetcafé de Koevoet in de Lindenstraat in Amsterdam Jordaan, de naam zet je op een verkeerd been. Dit restaurant in de Jordaan is een leuk en goed Italiaans restaurantje. Het interieur is sinds het begin van deze eeuw niet veranderd. Volgens een oude vergunning achter de bar stamt het café al uit 1889 en werd het beheerd door de familie Koevoet, welke hier tot 1967 de zaak hebben gerund. Begin jaren zeventig werd begonnen met het serveren van maaltijden en het café werd een restaurant. Door de bonte verzameling oude prenten, foto’s en de sfeer waant u zich in een typische Jordanese woning uit een andere tijd.

De huidige eigenaren, Mario en Piergiorgio, hebben alles authentiek gelaten en voeren hier nu hun traditionele Italiaanse keuken en zijn enorm trots op dit unieke Restaurant.

Authentiek Italiaans Restaurant De Koevoet in de Lindenstraat in Amsterdam Jordaan

De Koevoet Amsterdam

De Koevoet Amsterdam

Op de kaart staan authentieke Italiaanse gerechten, anti-pasti, vlees- en visgerechten en verschillende soorten pasta. De enorme Burrata is erg lekker en de ravioli van eekhoorntjesbrood met salie en boter, alsmede de ravioli van geitenkaas en peer met boter zijn voortreffelijk. Ook hebben ze heerlijke lamskoteletjes en als afsluiter kan je echt niet naar huis gaan zonder de aan tafel geklopte stevige scroppino en de kwalitatieve limoncello te hebben geproefd.

Het is altijd druk bij De Koevoet in het Jordaan van Amsterdam, dus beter reserveren

Het is hier altijd druk, dus reserveren is aan te raden. Ze zijn zeven dagen in de week open voor diner. Perfect voor een avondje, wanneer je wat makkelijker maar erg gezellig wilt eten.

Italiaans Restaurant/ Eetcafe De Koevoet
Adres: Lindenstraat 17, Amsterdam
Buurt: Jordaan
Website: De Koevoet
Prijscategorie: Pasta rond de €13
Sfeer: Typisch Jordanese sfeer met authentiek Italiaans eten

 

 

 

 

 

Vind hier andere italiaanse Restaurants in Amsterdam:

Restaurant De Koevoet Lindenstraat Amsterdam Jordaan  –  Restaurant De Italiaan Amsterdam Bosboom ToussaintstraatPizza bij Mastino in Amsterdam de PijpItaliaanse Bar Gallizia in Amsterdam OostIl Pecorino Wilhelmina Dok in Amsterdam NoordEddy Spaghetti in Amsterdam OostAmericano Bar & Kitchen aan de AmstelGrand Café De Balie Amsterdam op de Kleine-GartmanplantsoenHoly Ravioli op de Jan Pieter HeijestraatRenato’s Pizzeria Karel du JardinstraatCaffe 500 in de PijpBruschetteria Bocconi SpaarndammerstraatPizza bij Da Portare Via op 4 locaties in AmsterdamRestaurant Spaghetteria in Amsterdam WestRestaurant Pasta Pasta in Amsterda de Pijp

 

Lees ook ons artikel over:

Top 6 Sushi Restaurants in AmsterdamDim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon AmsterdamPop-up Restaurants Amsterdam Restaurants Lunch Amsterdam Restaurants Dinner AmsterdamRestaurants Borrel Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 4 votes)
De Koevoet in de Lindenstraat in Amsterdam Jordaan, 6.8 out of 10 based on 9 ratings
Share this article with your friends