Poké bowl-restaurants schieten de grond uit in Amsterdam, de keuze wordt met de dag groter. Maar waar moet je heen als je een écht lekkere bowl wilt? Wij hebben onszelf opgeofferd en (bijna) alle mogelijke poké bowls getest. Hieronder vind je een lijst met de beste plekken om zo’n heerlijke bowl te eten of af te halen.

Ritos

Beste poké bowls van Amsterdam - Ritos

Beste poké bowls van Amsterdam – Ritos

Marwan en Kaiwah van Ritos hebben een passie voor lekker eten – en dat proef je! Daarnaast hebben de bowls originele namen, zoals Ninja Tuna en Samurai Chicken. Wij proefden onder andere de Salmon

Shake, waarbij we kozen voor gemarineerde zalm. Deze kimchi-marinade maakte de bowl anders dan je gewend bent en is daardoor lekker als afwisseling. Ook qua vleessoorten onderscheidt Ritos zich van andere zaken. Het stoofvlees en de gestoofde kip waren mals en lekker als topping. Alle poké bowls bij Ritos zijn ook als sushiburrito te bestellen.

Eerste Constantijn Huygensstraat 69, Amsterdam

Bowls & Buns

Bowls en Buns is een klein familiebedrijf met – de naam zegt het al – heerlijk gestoomde buns en poké bowls. Zelf noemen ze het liever poké salads, omdat de bowls meer ingrediënten bevatten dan alleen rijst

Beste poké bowls van Amsterdam - Bowls & Buns

Beste poké bowls van Amsterdam – Bowls & Buns

en vis. Leuke bijkomstigheid; Bowls & Buns zit nu op meerdere plekken (Zuidas, Hoofddorpplein en een aantal kantines van de HvA en UvA) en streeft ernaar om volgend jaar 100% biologische bowls aan te bieden. Ze zijn al goed op weg; de bowls zelf zijn al biodegradable en de quinoa (die je kan kiezen als basis) is van eigen bodem. Kortom een initiatief waar we blij van worden.

Claude Debussylaan 33, Amsterdam

Hoofddorpweg 17, Amsterdam

Poké Perfect

Wie kent dit concept niet? Poké Perfect was één van de eerste zaken die de poké bowls introduceerden in Amsterdam. En met succes; het menu varieert van spicy tuna (mét shiracha-mayo) tot “The Witzel”, een

Beste poké bowls van Amsterdam - Poké Perfect

Beste poké bowls van Amsterdam – Poké Perfect

flinke poké bowl met rauwe zalm en heerlijke poké ponzu saus, mijn persoonlijke favoriet. Een bijkomend voordeel is dat Poké Perfect snel is gegroeid en in bijna elk stadsdeel te vinden is; van de Zuidas tot de Amsterdamse grachten en in Oud-West.

Prinsengracht 502, Amsterdam

Kinkerstraat 71A, Amsterdam

Nieuwendijk 13HS, Amsterdam

WTC Zuidplein, Strawinksylaan 11, Amsterdam

Temakery

Temakery is een relatief nieuwe zaak op de Ferdinand Bolstraat. Perfect om af te halen, of om even op je

Beste poké bowls van Amsterdam - Temakery

Beste poké bowls van Amsterdam – Temakery

gemak een heerlijke bowl te eten. Temakery heeft een uitgebreid menu van Hawaiiaanse tot Mexicaanse bowls en een selectie aan (warme) bijgerechten. Naast twee heerlijke bowls met versie tonijn hebben we ook genoten van bao buns en een kleine portie kimchi. Je zult begrijpen dat we voldaan de deur uit gingen. Fun fact: de poké bowls van Temakery staan wereldwijd in de top 10 van meest bestelde gerechten bij Deliveroo!

Ferdinand Bolstraat 128, Amsterdam

Sushilee

Ondanks dat de naam doet vermoeden dat je hier alleen sushi eet, heeft Sushilee op de Zuidas ook een sashimi bowl op het menu staan. En wat voor een; je krijgt een bowl met verse sushirijst en alle vissoorten die de menukaart rijk is. Daarnaast hebben we ook gecheat en sushi besteld; deze was net zo heerlijk en vers als de sashimi bowl zelf.

George Gershwinlaan 534, Amsterdam

Stach Overtoom

Fan van Stach zijn we al lang, maar van de speciale Asian court op de Overtoom zeker! Verse sushi en poké bowls is wat de klok slaat. Een basis van courgette-mie zorgt ervoor dat de bowls niet te zwaar zijn, maar des te lekkerder. Je kan kiezen uit een vast menu en afhalen of aan een van de gezellige tafels achterin de zaak genieten van je bowl.

Beste poké bowls van Amsterdam - Stach

Beste poké bowls van Amsterdam – Stach

Overtoom 112, Amsterdam

Sushito

Woon je in Amsterdam West, Oost of de Pijp? Dan is Sushito jouw place to go. Sushito heeft een bijzonder verhaal. De drie eigenaren – een Hawaïaan, Japanner en Mexicaan – ontmoetten elkaar tijdens een surfkamp op Hawaï. Op het moment dat ze samen wilden eten ontstond er onenigheid, omdat ze alle drie op hun eigen manier een maaltijd wilden bereiden. Dit leidde tot een nieuwe keuken, namelijk een mix van de Japanse, Mexicaanse en Hawaïaanse gerechten. Deze avond vormde de basis voor het Sushito menu. Verwacht traditionele poké bowls, gemixt met burrito’s en Japanse invloeden.

Eerste van der Helststraat 74, Amsterdam

Jan Pieter Heijestraat 127, Amsterdam

Javastraat 74H, Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends