Amsterdam barst van de barretjes, maar wat zijn nou écht de leukste borrelplekken van Amsterdam? Wij maakten een lijstje van onze oude en nieuwe favorieten! Omdat je soms gewoon even wat inspiratie nodig hebt en niet steeds naar dat zelfde tentje wilt gaan. Mis je jouw stamkroeg? Laat het ons weten!

leukste borrelplekken van amsterdam morgan and mees

Morgan & Mees – Leukste borrelplekken van Amsterdam 

Morgan & Mees – Leukste borrelplekken van Amsterdam

Bij Morgan & Mees heerst precies de goede mix tussen hip en relaxt. Het ziet er superstijlvol uit, waardoor wij ons meteen een stukje fancier voelen als we er binnenlopen. En tegelijkertijd hangt er een hele chille sfeer: leuke mensen, obers die grappen met elkaar maken; soms een toerist uit het bovengelegen hotel. Je kunt er de hele dag terecht om wat lekkers te eten en het is een perfecte plek voor een borreltje met vrienden of een date. En dan serveren ze ook nog kunstwerkjes van cocktails! Wij waanden ons weer even in Brazilië met de Ipanema, en ook de Mr. Wolf is zeker een aanrader!

leukste borrelplekken van amsterdam razmataz

Razmataz – Leukste borrelplekken van Amsterdam

Razmataz – Leukste borrelplekken van Amsterdam

Razmataz is zo’n plek waar je steeds enthousiaster over wordt. Het begint met de enorm relaxte huiskamersfeer. De bediening neemt echt even de tijd voor je en je merkt meteen dat de passie ervan af spat! En dat werkt aanstekelijk. Want dachten wij tot voorkort nog bij Vermouth aan de stoffige fles Martini in de kast bij onze ouders, binnen no-time hebben we een drankje in ons hand van de uitgebreide Vermouth kaart. Ok, en daarna kiezen we nog één van de 60 verschillende Gin & Tonics, en nemen we er een borrelhapje bij, en de beroemde oesters die je ook tijdens de Zilte Zondag kunt proeven. Daarna ontdekken we de geheimzinnige Negroni menukaart en kunnen we het niet laten om die óók te proberen. Wij gaan snel weer een keer langs!

leukste borrelplekken van amsterdam pulitzers bar

Pulitzer’s Bar – Leukste borrelplekken van Amsterdam 

Pulitzer’s Bar – Leukste borrelplekken van Amsterdam

Terwijl we de Pulitzer’s Bar binnengaan, botsen we bijna op tegen een Bekende Nederlander. Wow, wij en een Bekende Nederlander in dezelfde bar! Wij zijn onder de indruk. Net zoals we onder de indruk zijn van de Pulitzer’s Bar zelf. Er heerst een chique jaren twintig sfeertje, met veel donkergroen, fluweel en goudtonen. En ze hebben een waanzinnige cocktailkaart. Hier is recent een nieuwe cocktailreeks aan toe gevoegd, geïnspireerd op het legendarische leven van Pulitzerprijswinnaar Ernest Hemingway. Onze favoriet was absoluut de Cubano Salto met heerlijke volle rum. En de El Comandante viel door de sinaasappel bitters ook in de smaak. Dompel jezelf dus binnenkort ook onder in deze luxe en ga één van de Hemingway cocktails proberen!

leukste borrelplekken van amsterdam walter woodbury bar

Walter Woodbury Bar – Leukste borrelplekken van Amsterdam

Walter Woodbury bar – Leukste borrelplekken van Amsterdam

Soms heb je echt het gevoel een pareltje ontdekt te hebben. Dat hadden wij met de Walter Woodbury bar! Toegegeven, ik ben niet zo goed bekend in de Indische buurt, dus waarschijnlijk is hij voor veel van jullie niet zo onontdekt als voor mij 🙂 Maar een pareltje is het zeker! Zo’n plek waar je je meteen thuisvoelt, het gezellig druk is en waar dan precies nog één tafeltje voor je vrij is. Een plek waar je wordt omringt door plantjes, tropische behangetjes en leuke mensen. En waar dan ook nog eens nét wat specialere dingen op de kaart staan dan wat we normaal tegen komen. Probeer één van de Crazy Special Gin Tonics, en de seafood mix (eigenlijk een starter, maar wij namen hem als borrelhapje) is ook echt een aanrader!

leukste borrelplekken van amsterdam bombarie

Bombarie – Leukste borrelplekken van Amsterdam

Bombarie Amsterdam – Leukste borrelplekken van Amsterdam

Sinds deze zomer hebben de eigenaren van Roest iets nieuws geopend in Amsterdam Oost: Bombarie Amsterdam! Een plek met buiten gezellige lampjes en tafeltjes waar mensen biertjes drinken, en binnen een coole, artistieke vibe met grote chesterfield banken en kunst aan de muur. Die kunst wisselt voortdurend: maandelijks exposeert er een nieuwe kunstenaar bij Bombarie. Een coole borrelplek dus! En zoals de gerechten op de menukaart allemaal iets bijzonders hebben (lees daarover meer in onze review), zo hebben de drankjes dat ook. We zouden een spoiler kunnen weggeven, door bijvoorbeeld te vertellen waarin de Soy Tasty wordt geserveerd, maar beter is het om dit zelf te gaan ervaren bij Bombarie. Bijvoorbeeld op een donderdag, wanneer alle cocktails slechts 7 euro zijn én je bij de eerste ronde een amuse krijgt!

leukste borrelplekken van amsterdam juniper and kin

Juniper & Kin – Leukste borrelplekken van Amsterdam

Juniper & Kin – Leukste borrelplekken van Amsterdam

Soms heb je zin in een avondje biertjes drinken in een bruine kroeg. Maar soms heb je ook zin in iets speciaals! Een date die je echt bijzonder wilt laten zijn, of een borrelavond die je naar een hoger plan wilt tillen. Voor die speciale momenten is er Juniper & Kin. Want zodra je de lift omhoog pakt in het QO naar de 21e verdieping, weet je dat het een bijzondere avond gaat worden. Je komt namelijk binnen in een prachtige bar, met rondom uitzicht over de skyline van Amsterdam: je kunt eigenlijk niet anders dan onder de indruk zijn. We zijn gecharmeerd van de cocktails, maar zeker ook van de hapjes! De kleine gerechtjes die Juniper & Kin serveert zijn klaargemaakt op maximaal 41 graden Celsius, om de smaken zo puur mogelijk te houden. Probeer dus bijvoorbeeld de gerookte zalm met venkel en appel, of de rundertartaar met piccalilly: heerlijk!

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)
Leukste borrelplekken van Amsterdam, 8.8 out of 10 based on 4 ratings
Share this article with your friends