Amsterdam barst van de goede vegetarische restaurants, bleek na ons onderzoek. Welke adresjes je echt niet mag missen als flexitariër, vegetariër of veganist? Dat lees je hier.

Beste vegetarische restaurants, Amsterdam

Moer, Amsterdam West

Restaurant Moer is van alle markten thuis. Zo kan je kiezen tussen een volledig vegetarisch of veganistisch menu. Ook kan je vlees of vis toevoegen aan je menu als je daar zin in hebt. Wij kozen voor een vegan 5-

Restaurant Moer - Beste vegetarische restaurants Amsterdam

Restaurant Moer – Beste vegetarische restaurants Amsterdam

gangendiner en wijnarrangement. Het was heerlijk! Bij Moer weten ze te verrassen door gebruik te maken van alledaagse ingrediënten en hier de meest spectaculaire gerechten van te maken.

Moer

Amstelveenseweg 7, Amsterdam

Golden Temple, Amsterdam Centrum

Golden Temple is, al jaren gevestigd aan de Utrechtsestraat en is een echte aanrader. Het restaurant is vernoemd naar een tempel in India waar gratis vegetarische maaltijden worden uitgedeeld. Het menu is overwegend Indiaas, maar je vindt er ook invloeden uit andere windstreken. We kozen voor een proeverij van voorgerechten en de tempeh, peanut en vegetable salade; en de flavors of India als hoofdgerechten. Het was een ware smaaksensatie.

Golden Temple - Beste vegetarische restaurants Amsterdam

Golden Temple – Beste vegetarische restaurants Amsterdam

Golden Temple

Utrechtsestraat 126, Amsterdam

Dophert, Amsterdam West

Dophert in Amsterdam West serveert tegenwoordig alleen nog brunch en lunch, maar dat maakt het er absoluut niet minder om. De American pancakes zijn erg fluffy en geweldig lekker. Het leuke is dat ze bij Dophert 100% plantaardig koken, volledig veganistisch dus. Gerechten als “no melt-tuna” en “the beyond burger” prijken op de kaart. Een aanrader voor wie op zoek is naar een vegan brunch met een twist.

Dophert

Spaarndammerstraat 49-H, Amsterdam

De Waaghals, Amsterdam De Pijp

Restaurant de Waaghals is een heuse verborgen parel in De Pijp! Ondanks dat het restaurant al 37 jaar

Waaghals - Beste vegetarische restaurants Amsterdam

Waaghals – Beste vegetarische restaurants Amsterdam

gevestigd is in de Frans Halsstraat, hadden we er nog niet gegeten. En wat een gemis! Iedere vegetariër zou hier een bezoek aan moeten brengen. De keuken is exotisch, verrassend en origineel. De gerechten passen goed bij elkaar en hebben allemaal iets bijzonders; van de ingrediënten tot de opmaak. De twee chefs – en eigenaren – staan sinds twee jaar aan het roer en wilden laten zien dat je met vegetarisch eten eindeloos kunt variëren en dat je vlees niet hoeft te missen. Een goed streven, als je het ons vraagt.

De Waaghals

Frans Halsstraat 29, Amsterdam

Mr. & Mrs. Watson, Amsterdam Oost

Bij Mr. & Mrs. Watson in Amsterdam Oost kun je de hele dag terecht; van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Wij hebben er gebruncht en hebben genoten van een proeverij van al het lekkers dat op de kaart staat. Een signature dish is hun “blauwader kaas”, gemaakt van cashewnoten. Hiervoor zijn dezelfde bacteriën gebruikt als welke ze toevoegen aan ‘echte’ kaas. Als kaasjunkies hebben we nog niet eerder zúlke goede plantaardige kaas geproefd. Leuk om te weten; de vegan kaas wordt ook los verkocht en smaakt erg lekker bij een glas rode wijn.

Lineuskade 3H, Amsterdam

Meatless District, Amsterdam De Pijp

In De Pijp en in West zijn vestigingen van Meatless District gevestigd. Bij Meatless District eet je 100% vegan, maar daar merk je niks van! We aten een uitgebreide selectie aan voorgerechten (de Panisse is een

Meatless District - Beste vegetarische restaurants Amsterdam

Meatless District – Beste vegetarische restaurants Amsterdam

echte aanrader!) en kozen de Barbacoa bowl als hoofdgerecht. Deze bowl bevat pulled jackfruit, wat vaak gebruikt wordt voor vegan ‘pulled pork’. Qua structuur lijkt het op kip. In combinatie met de signature marinade van Meatless District is het om je vingers bij af te likken.

Meatless District de Pijp

Van Woustraat 189-191, Amsterdam

Meatless District West

Bilderdijkstraat 65-67, Amsterdam

Spirit, Amsterdam Oost

Bij Spirit ben je aan het juiste adres als je niet precies weet wat je wilt eten. Hun huisgemaakte buffet is enorm én volledig vegetarisch en biologisch. Van vega saté tot heerlijke salades en loempia’s. Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt er. Ook erg fijn om af te halen of om overdag een bananenbrood met kop koffie te nuttigen.

Spirit

Czaar Peterstraat 2a, Amsterdam

Dignita, Amsterdam Centrum

Dignita, ook wel bekend als de Hoftuin, wordt geroemd om haar heerlijke brunchmenu. De chefs van dit

Dignita - Beste vegetarische restaurants Amsterdam

Dignita – Beste vegetarische restaurants Amsterdam

restaurant brengen bijvoorbeeld avocado toast naar een hoger level. Het menu is divers en je kan er de hele dag terecht. Geef ons de mogelijkheid tot all-day brunch en we zijn om. En dan hebben we het nog niet eens over de setting gehad; een kleurrijke tuin bij de Hermitage in hartje Amsterdam.

Dignita Hoftuin

Herengracht 18a, Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends