By Gary is gelegen in de Houthavens in West, geen plek waar je toevallig langsloopt op weg naar de sportschool of supermarkt. Wél absoluut de moeite waard om een blokje voor om te rijden of te fietsen. De twee eigenaren, Gary en Henk, hebben een unieke ervaring neergezet. 

By Gary / Amuse

Restaurant Gary Loen  / Amuse

By Gary, Amsterdam Houthavens West

Hartelijk worden we verwelkomd door Henk. Hij vertelt trots dat Gary drie jaar geleden deel heeft genomen aan het spraakmakende televisieprogramma Masterchef en destijds de eerste plaats heeft weten te bemachtigen. Een hele mooie prestatie. Inmiddels gaat hij de landsgrenzen over met zijn deelname aan het Duitse ‘Taste’, wat nog een stapje uitdagender is. Een Chef met ambitie dus, en dat proef je.

Geregeld heeft Gary Loen een ander menu met een centraal thema. Vorige keer stond het thema ‘groente’ centraal en werden de meest bijzondere vegetarische gerechten op tafel getoverd. Dit keer zijn de gerechten vervaardigd met als hoofdingrediënt varken. Je kunt kiezen uit een 3-, 4- of 5-gangen diner. Wij besluiten voor de middenweg te gaan. Vooraf krijgen we een amuse van bloedworst, gegarneerd met grapefruit en stukjes mango. Dit voorproefje smaakt naar

By Gary / crème brulee

Restaurant Gary Loen / crème brulee

meer; we kunnen niet wachten op wat nog komen gaat. Hierna krijgen we een waar kunstwerk voorgeschoteld, volgens Henk ‘opgemaakt op Jackson Pollock wijze’, waarbij de aardbeiensaus sierlijk over de Japanse dumplings is gedrapeerd.

Een bijzondere combi is het zeker, maar de smaken gaan wonderwel goed samen. Hierna volgen baby ribs en nasi goreng. Het toetje is een crème brulee, doorgaans vrij machtig, maar deze variant smaakt verrassend luchtig.

We kletsen nog even na met Gary en Henk en kunnen alleen maar bewondering hebben voor dit enthousiaste duo met tomeloze ambitie. Voorlopig blijft het pop-up restaurant gevestigd in Noord, maar hoe lang dit het geval zal zijn blijft nog even de vraag. Wil je in de watten worden gelegd op een unieke locatie en genieten van heerlijke wijnen en verrassende kunstwerkjes op je bord? Ga dan zeker langs, je zult er geen spijt van krijgen.

Restaurant Gary Loen

Danzigerbocht 45R

Amsterdam (Houthavens West)

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends