Niets is leuker dan je weekend starten met een goede brunch. Van een boozy brunch tot helemaal healthy: dit zijn de leukste plekken om te brunchen in Amsterdam.

Brunchen in Amsterdam

Het begrip ‘brunchen’ is overgewaaid uit de Verenigde Staten – en we zijn er maar wat blij mee. Als kers op de taart hebben we verschillende brunchplekken getest, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Juice Brothers

Bij Juice Brothers kan je niet alleen terecht voor de heerlijkste koudgeperste sapjes en gezonde snacks; ze bieden er ook verschillende superfood bowls aan. De açai bowl is het paradepaardje. En dat is niet voor niets; deze bes is namelijk aan anti-oxidanten bommetje uit Brazilië en zorgt voor een langdurige en gedoseerde energie.

Naast lekkere ontbijtjes heeft Juice Brothers een nobel streven voor 2020: het minimaliseren van voedselverspilling en plastic. Reden waarom ze een aantal duurzame producten hebben gelanceerd, gemaakt van restproducten welke anders weggegooid zouden worden. Inmiddels zijn er jam van aardbeien pulp en pulpcrackers, met de varianten spinazie met boerenkool en biet met tomaat. Als dat geen reden is om deze zaak te supporten…

Je vindt Juice Brothers op de volgende locaties in Amsterdam:

Van Woustraat 151

Raamsteeg 2

Admiraal de Ruijterweg 4

Gustav Mahlerlaan 24

Haarlemmerplein 43

Heemstedestraat 12

Koninginneweg 29-31

Oranje Vrijstaatkade 21

brunchen in amsterdam
Brunchen in Amsterdam – Juice Brothers

Benji’s

Bij Benji’s Café op de Wibautstraat en Benji’s Bro in Nieuw-West kan je terecht voor een uitgebreid brunchmenu. Net als Juice Brothers hebben ze verschillende breakfast bowls, maar je bent er ook aan het goede adres voor klassieke eggs sunny side up. Eerder aten we bij Benji’s voor onze Breakfast Bowl Special. Neem daar ook eens een kijkje voor de lekkerste bowls van Amsterdam.

Sla

Je zou het misschien niet direct denken, maar bij verschillende vestigingen van Sla kan je ook ontbijten. Bij Sla Zuidas en Sla Amstelveenseweg kan je al vanaf 8 uur terecht voor een lekker en gezond ontbijt. Het concept is ’s ochtends hetzelfde als ’s avonds; je stelt je eigen bowl samen. Je start met een basis zoals havermout of yoghurt, kiest een aantal fruitsoorten en granola uit. Sla zou echter Sla niet zijn als ze je de keuzestress in de vroege morgen niet ontnamen: er zijn gelukkig ook een paar standaard bowls beschikbaar, zodat je eerst gedachteloos kunt genieten van een kop koffie.

Brunchen doe je bij Sla op de volgende locaties:

Amstelveenseweg 124

Claude Debussylaan 35

brunchen in amsterdam
Brunchen in Amsterdam – Sla Amstelveenseweg

Lavinia Good Food

Bij Lavinia is het motto: all day good food. En dat motto maken ze meer dan waar. Bij deze informele brunchplek, met ongedwongen sfeer, strijk je neer om eens lekker te genieten van een voedzame brunch. Alle gerechten zijn vers, huisgemaakt en zorgen voor een smaaksensatie die je thuis niet gaat krijgen.

Naast voedzame gerechten is er hier van alles te koop, van kookboeken tot meubilair tot gerechten om mee naar huis te nemen. Probeer die verleiding maar eens te weerstaan…

Je vindt Lavinia op de volgende adressen:

Kerkstraat 176

Amstelveenseweg 192

brunchen in amsterdam
Brunchen in Amsterdam – Lavinia

The Lobby

The Lobby is onderdeel van Hotel V. Maar dat betekent gelukkig niet dat je er moet overnachten om van de geweldige brunchkaart te proeven. Verwacht een klassiek menu vol lekkers: van de perfect gepocheerde eieren (mogen we dit leren, please?) tot croissants met Nutella (een echte klassieker) en American Pancakes. Kortom: een must-go voor een klassieke brunch.

Brunchen bij The Lobby kan op de volgende adressen:

Nes 49

Fizeaustraat 2

Vinnies

Bij Vinnies en Vinnies Deli hebben ze naast overheerlijke koffie (van Nederlands merk Bocca Coffee) ook een uitgebreid brunchmenu. De ingrediënten zijn biologisch en lokaal geproduceerd. Of je nou glutenvrij eet of veganistisch bent, bij Vinnies vind je geheid een gerecht dat bij je past. We aten de overnight oats en de kokosyoghurt met granola. Beiden ware aanraders.

Je vindt Vinnies op de volgende adressen:

Scheldestraat 45BG

Haarlemmerstraat 46

Lees ook onze artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op onze homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends