Restaurant Hangar bevindt zich op de Aambeeldstraat in Amsterdam Noord, aan het IJ. Op één van die zeldzame plekken van Amsterdam waar alles nog lekker rauw industrieel en ruim opgezet is en de appartementencomplexen het nog niet gewonnen hebben. Dit betekent dat Hangar een heerlijk ruim terras heeft, direct aan het IJ. Maar ook in de winter is het een hele knusse plek! Wij gingen er langs om hun nieuwe kaart uit te proberen.

Restaurant Hangar in Amsterdam Noord aan de Aambeeldstraat

Restaurant Hangar – Amsterdam Noord 

Restaurant Hangar, Amsterdam Noord

Hangar bevindt zich in – jawel – een hangaar. Deze is drie jaar geleden speciaal ten behoeve van dit restaurant gebouwd, o.a. onder toeziend oog van Tim Immers, die we natuurlijk allemaal kennen van Bar Moustache. En vooruit, ook van GTST. Hij is samen met Jop Pollmann (voormalig directielid Scotch & Soda), Koen Schippers (voorheen strandrestaurant Zout) eigenaar van Hangar. Binnen heerst een ruige maar toch chique sfeer, met een mix van golfplaten, hippe lampjes en mooie gedekte tafels. En het voelt meteen knus aan, wat extra lekker is met het gure weer waar we net doorheen zijn gefietst!

En dan natuurlijk het eten! Ricardo van Ede is de chef-kok bij Hangar, een naam die hoge verwachtingen bij ons oproept omdat hij op zijn 21e al zijn eerste Michelinster bemachtigde. Ook hier bij Hangar kookt hij weer de sterren van de hemel.

Restaurant Hangar in Amsterdam Noord aan de Aambeeldstraat

Restaurant Hangar – Amsterdam Noord 

Als je zin hebt in een herfstig voorgerecht dan kun je bijvoorbeeld je hart ophalen bij de steak tartaar met truffel. En ook de tartaar van tonijn spat qua smaak van het bord af! Als hoofdgerecht eten we de Marokkaanse gesmoorde konijnenbout: heerlijk warm comfort food, precies wat je nodig hebt in de winter. Net als de diamanthaas, die perfect gebakken is en geserveerd wordt met een kruidige, volle pepersaus. En heb je daarna nog ruimte voor een dessert, sla dan zeker de cheesecake niet over!

De menukaart is seizoensgebonden, dus als je deze kaart wilt uitproberen wacht niet te lang met je bezoek! En bel even van te voren of er plek is: toen wij er waren zat het restaurant bijna helemaal vol, toch zonde als je net die koude tocht over het IJ hebt gemaakt.

Hangar

Aambeeldstraat 36
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Restaurant Hangar, Amsterdam Noord, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends