Het is zondagochtend, voor velen de favoriete ochtend van de week. Op de planning vandaag staat precies.. niks. Een vooruitzicht om wel aan te kunnen wennen. Terwijl je je nog eens omdraait, dwalen je gedachten af naar het ontbijt van vandaag. Maar wacht eens even, is er niet laatst een nieuwe vegan pancake hotspot geopend in de Amsterdamse Pijp? Inderdaad! Dus hup, tijd om uit bed te komen en richting Mr. Stacks te gaan!

Mr. Stacks, De Pijp

Voel je je vandaag iets minder fris en fruitig dan anders? Geen probleem, Mr. Stacks is een all-day breakfast spot, waar je de gehele dag door terecht kunt voor de lekkerste pannenkoeken. Hier hoef je dus niet speciaal vroeg je bed voor uit te komen. Wij schuiven aan na het middaguur en maken er een brunch van. Op de kaart vind je een grote verscheidenheid aan bubble tea, ook wel bekend als ‘pearl milk tea’, een gezoete theesoort met melk en tapioca parels. Oorspronkelijk een Taiwanees drankje en met de komst van Mr. Stacks dus ook gewoon verkrijgbaar in ons eigen Amsterdam.

Mr. Stacks, De Pijp

Mr. Stacks, De Pijp

Het is tijd om een keuze te maken tussen de verschillende vegan pancake soorten. Wij hebben zoete cravings en gaan voor de ‘Choco Protein Stack’, met banaan, aardbei, cocos flakes en chocoladesaus en voor de ‘Cinnamon Rollercoaster Stack’ met bosbes en pecan nootjes. Voor personen met hartige trek staan er varianten met zalm, kip en hummus op het menu. Leuk detail is dat het de gestapelde pannenkoeken worden versierd met eetbare bloemen – maakt de foto’s extra Instagrammable.

De pancakes zijn verrassend luchtig. Nieuwsgierig als we zijn vragen we Chef Mido om zijn geheim, maar daar kan hij niet veel over prijs geven. Wel vertelt de uit Egypte afkomstige pancake-liefhebber met trots dat Mr. Stacks het eerste vegan pannenkoekenrestaurant is van Nederland en dat er komende jaren vestigingen zullen volgen in Den Haag en Rotterdam. Van Amerikaanse toeristen krijgt hij regelmatig de vraag of er ook vegan pancakes in de VS zullen zullen verschijnen. De kans is groot dat hij gehoor zal gaan geven aan dit verzoek; vegan pancakes gaan internationaal!

Mr. Stacks, De Pijp

Mr. Stacks, De Pijp

Maar goed, voorlopig ligt de focus op mensen blij maken met pancakes en bubble tea in Nederland. Daar zijn wij maar wat blij mee, want de gehele dag door ontbijten bij Mr. Stacks is een feestje. Mr. Stacks is zeven dagen per week geopend, van 09:00 – 17:00.

 

Mr. Stacks

Govert Flinckstraat 122

Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Mr. Stacks, De Pijp, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends