Fan van restaurant Daalder, in de Amsterdamse Jordaan waren we al lang. Nu Daalder, waar Dennis Huwaë de scepter zwaait,  een make-over heeft ondergaan, werd het tijd om weer eens een bezoekje te brengen aan deze topper.

Restaurant Daalder, Amsterdam Jordaan

Restaurant Daalder       Amsterdam

Een nieuwe, frisse look met een art-deco twist en bar-seating, love it! Met Kaatje van The Digitalistas werden wij hartelijk ontvangen door de zeer kundige service onder leiding van Angelique. Ontvangst met een glas bubbels en niet één, twee, drie, maar vier amuses, waaronder; een nigiri van sushirijst en merengue met geroosterde zalm en ponzu, een flesje Aloë Vera Kombucha, geserveerd in een mini Daalder-kratje, hoe leuk. Een zwarte bonen taco met tomatensalsa en guacamole dip, waarna een krokantje van aardappel, komijn en salade van rauwe tonijn. Wat een mooi begin!

Wij gaan verder met het voorgerecht; Noordzeekrab met kamille, Granny Smith en kumbawa. Lekker fris. Drie bereidingen van pompoen; foie gras, rum en paling. Daarbij een bio witte wijn, een combinatie van Riesling en Gewürtztraminer, wat een perfecte keuze. Ook aten we nog het befaamde eitje van

restaurant Daalder Amsterdam

Restaurant Daalder Amsterdam

chef Dennis, met eekhoorntjesbrood, focaccia en sambucca, de ster van de avond. De volgende gang – Langoustine met broccoli, ui, nori vert en kaviaar. Wow! Daarnaast een lasagne van knolselderij, Pecorino en Amalfi citroen en vervolgens de perfect gegaarde duif met kers, Arbequina olijf en kapucijn. Wat een feestje!

Door naar het pre-dessert, ja je hoort het goed. Het oog zegt een maiskolf, maar het is een lemon pie. Crémeux van citroen, geserveerd met popcorn melk en merengue parfait, boekweit en huisgemaakte crème fraîche. To die for. En alsof het feest nog niet compleet was kregen we ook nog het befaamde stroopwafeldessert. IJs gemaakt van verse stroopwafels met gezouten karamel (Hemels). Dit moet je ook proberen!Dit was vanavond gewoon mijn favoriete onderdeel.

Bij restaurant Daalder kies je 4, 5, 6 of 7 gangen en je laat je vervolgens gewoon verrassen. Tip! Laat de sommelier je adviseren wat je erbij moet drinken, dat wordt dan de mooiste combinatie.

Ook na deze avond kunnen we weer met volle overtuiging zeggen “Daalder blijft voor ons één van de toppers van Amsterdam”. Ons zie je snel weer terug.

Restaurant Daalder
Lindengracht 90
1015 KK Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends