Het kwik daalt drastisch en de dagen worden korter. Kortom: de perfecte tijd van het jaar om knusse plekken en warme restaurants op te zoeken. Wij voorzien je daarom graag van het laatste horeca nieuws: van bijzondere pop-ups tot spannende nieuwkomers in Amsterdam. Na het lezen van deze update ben je weer helemaal bij.

Nieuwe restaurants in Amsterdam

 • Full Moon uit Den Haag opent begin 2019 haar deuren in Amsterdam aan de Leidsestraat. Je kunt hier genieten van Cantonese lekkernijen, zoals stomende dim sum en hotpot. Ideaal voor op koude winteravonden.
 • Binnenkort eet je heerlijke ramen op de Zeedijk. Vatten Ramen opent daar namelijk haar derde restaurant in Amsterdam.

  Nieuwe restaurants Amsterdam - Vatten Ramen

  Nieuwe restaurants Amsterdam – Vatten Ramen

 • De lekkerste, al dan niet meest bijzondere, sushi eet je vanaf nu bij Kit. Deze Thaise student was al lange tijd de verborgen parel onder de studenten op het Amsterdam Science Park, waar hij sushi serveerde aan medestudenten vanuit zijn huiskamer. Inmiddels heeft hij de kans gekregen om in een chic hotel in de 9 straatjes zijn technische hoogstandjes te serveren.
 • Nog meer goed nieuws voor liefhebbers van de Japanse keuken: Taka Zoku Shou opent een eigen streetfood zaak in hartje Jordaan. En dat niet alleen: de winning ramen en okonomiyaka staan ook weer op de kaart!
 • Op de zevende verdieping van de OBA (Oosterdok) vind je tegenwoordig restaurant Babel. Naar eigen zeggen: dé ontmoetingsplek voor Amsterdammers van over de hele wereld. Je kunt er terecht voor de Stadsbar, de Foodcourt en de Open Keuken. Kortom: voor ieder wat wils.
 • Al 100 jaar een begrip in Amsterdam en binnenkort opnieuw geopend naar een grondige renovatie: De Roode Leeuw op het Damrak. To be continued.
 • Ron Blauws Nacarat (gevestigd in Hudson’s Bay op het Rokin) wordt binnenkort Ron Blauws Indonesia Downtown. Na het daverende succes dat hij met dit concept in Ouderkerk aan de Amstel al had, vertaalt hij dit concept nu ook naar Amsterdam.
 • Restaurant Jack Bean komt naar Amsterdam! Verwacht hier 100% plant-based fast food. Het concept van Pepijn Schmeink en Mathijs Huis in ’t Veld komt oorspronkelijk uit Rotterdam en is mateloos populair. Wij zijn nu al blij met deze aanwinst. Geopend vanaf voorjaar 2019.
 • Goed nieuws voor de bitterbal liefhebbers onder ons; in de Utrechtsestraat is nu Bar Bitterbal gevestigd! Je kunt kiezen uit 20 soorten bitterballen. Keuzestress gegarandeerd.
 • Onder het mom van “drink hot, break fast and lunch well” is in september Raam Amsterdam geopend. Een ontbijt en lunchzaak met een heerlijke kaart en even goede koffie.

  Nieuwe restaurants Amsterdam - Raam Amsterdam

  Nieuwe restaurants Amsterdam – Raam Amsterdam

 • Tapmarin kennen we allemaal van de geweldige gin tonics en de ietwat foute stap avonden. Vanaf nu kun je die geweldige avonden op een nieuwe manier beleven: Tapmarin serveert nu namelijk ook diner!
 • We schreven er al eerder open: binnenkort open Restaurant ZA haar deuren. Eind november gaan wij erheen voor een proefdiner en een openingsparty. We houden je op de hoogte!
 • Niet nieuw, maar wel belangrijk om te benoemen: Bar Moustache gaat stoppen per januari 2019. Grijp dus de komende weken je laatste kans om hier te eten.
 • Ook niet nieuw, maar wel GROOT nieuws: Amsterdam Roest gaat verhuizen naar Amsterdam Noord!

Nieuws op chefgebied

 • Eind oktober is Lekker 2019 bekendgemaakt. Goed nieuws: in de top 10 prijken twee Amsterdamse namen: Ciel Blue (nummer 4) en Librije’s Zusje (nummer 7). Nog meer reden om daar eens een kijkje te nemen. Bijkomend weetje: Librije’s Zusje zal vanaf volgend jaar verdergaan onder de naam Spectrum.

  Nieuws - Ciel Bleu

  Nieuws – Ciel Bleu

 • Vanaf half november is The Stoof Show geopend in voormalig IJscuypje in het Westerpark. Deze wintermaanden kun je hier terecht voor heerlijke, warme en winterse stoofgerechten en mooie wijnen. Chef Kwesi Campbell (bekend van Jamie Olivers restaurant Fifteen) en gastheer Jero Veldheer verwelkomen je graag. Dé ideale spot voor de winter.
 • Begin 2019 opent Brasserie Carstens haar deuren in de Hasselaerssteeg, op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal. Chef Maik Kuijpers (voormalig chef-kok van De Librije***) gaat hier Nederlandse gerechten serveren, maar dan –hoe kan het ook anders- met een twist. Wij zijn heel benieuwd!

Beste restaurants van Amsterdam – wij waren proeven

 • Gek op high tea? Wij ook! Onze eigen Rinske was proeven bij de So Dutch Afternoon Tea in Hotel L’Europe. Hier krijg je Nederlandse lekkernijen voorgeschoteld op Heinen Delftsblauw servies. De high tea wordt geserveerd op donderdag tot en met zondag tussen 13-17.00 uur. Iedere laatste zaterdag van de maand is er een kunstenares aanwezig die live het servies voorziet van Delftsblauwe schilderingen.
 • Wij waren eten bij Nomads, waar we genoten van Peruaanse gerechten in hartje Amsterdam Oost.
 • Restaurant By Gary ligt redelijk afgelegen in Amsterdam Noord, maar is zéker het omrijden/omfietsen waard. De twee eigenaren hebben een unieke ervaring in een rauwe loods neergezet. Lees hier alles over dit bijzondere, nieuwe concept.

  Nieuwe restaurants Amsterdam - Raam Amsterdam

  Nieuwe restaurants Amsterdam – Raam Amsterdam

 • Voor onze Franse special hebben we onder andere het bijzondere restaurant Arles in de Pijp bezocht. Denk aan heerlijke typisch Franse gerechten in een modern jasje. Binnenkort online.
 • Ook geproefd: restaurant Daalder. Een van onze all-time favorites: het blog staat nu online.
 • Ondanks dat het SOHO House alleen voor members toegankelijk is, is hun nieuwe Italiaanse restaurant Cecconi’s open voor iedereen. En daar zijn we maar wat blij mee: we aten hier heerlijke pasta, vergezeld door nog betere wijn. Het restaurant is erg populair, dus reserveren is een must.
 • Bij Bar Fisk eet je heerlijke Israëlische lekkernijen. Wij hebben dit restaurant op de planning staan voor onze hummus special. Binnenkort lees je hier meer over.
 • Restaurant Roses By Sal in de Regulierdwarsstraat heeft een nieuw menu, inclusief nieuwe cocktails! Wij gaan binnenkort proeven en laten je weten hoe het was.
 • In december verschijnt er een poké bowl special. Wij zijn ondertussen al hard aan het testen en uitproberen. Binnenkort meer…

Food events Amsterdam – november en december

 • Van 15 tot 18 november kan je genieten van het Wild & Magnum-evenement in Bar Brasserie OCCO in The Dylan. Hier serveren ze verschillende magnumflessen en kun je genieten van wilde toevoegingen aan de lunch- en dinerkaart.
 • Op 18 november kan je terecht bij Bombarie voor een groot chocomel en Rummikub evenement. Winterser dan dat krijg je het bijna niet!
 • Op 25 november is er weer een Pure Markt in Park Frankendael. Je kunt hier terecht voor –what’s in the name- heerlijke, pure producten.

Geniet van deze culinaire maand!

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends