Iedereen die op de Zuid-as werkt heeft geluk: daar bevindt zich namelijk sinds een jaar het circulaire Circl Restaurant. Een bijzonder restaurant waar het draait om duurzaamheid, en waar ook nog eens enorm lekker gekookt wordt! En dus zeker het omfietsen waard als je er niet in de buurt woont of werkt: wij vertellen je hieronder waarom we zo enthousiast zijn over deze vrij onontdekte parel.

Circl Restaurant Amsterdam Zuid Gustav Mahlerplein

Circl Restaurant – Amsterdam Zuid 

Circl Restaurant, Amsterdam Zuid

Als je bij binnenkomst eerst in een soort kunstgalerie terecht komt, weet je al dat Circl Restaurant geen doorsnee restaurant is. En wanneer je naar de verhalen van de bediening luistert, begrijp je pas écht waarom dit zo’n bijzondere plek is. Het doel van Circl is om met zo min mogelijk energieverbruik en afvalproductie, heerlijke gerechten te serveren en positieve impact te maken. De lange rijen weckpotten – die het overigens alleen als decoratie al heel goed doen – bevatten seizoengroenten die op een later moment worden gebruikt. Circl werkt daarnaast samen met Instock om groenten uit supermarkten, die anders weggegooid zouden worden, te verwerken in hun gerechten. En het eten wat op borden achterblijft? Ook dat krijgt een tweede leven! Want in het wormenhotel, een houten bak buiten het restaurant, die je anders zo voorbij zou lopen, worden deze restjes omgezet tot compost.

Ook het pand is met die filosofie gebouwd. Zo werden 16.000 spijkerbroeken verwerkt als isolatiemateriaal! En als je beter naar de hippe inrichting kijkt, blijkt ook daar een verhaal achter te zitten. De mooie cognac kleurige leren banken zijn gemaakt van oude Auping matrassen, en de hippe stoelen blijken in een eerder leven een koelkast te zijn geweest.

Circl Restaurant Amsterdam Zuid Gustav Mahlerplein

Circl Restaurant – Amsterdam Zuid 

Indrukwekkende verhalen natuurlijk, maar hoe smaakt het eten? Dat is in één woord fantastisch. Je proeft dat er gebruik wordt gemaakt van goede producten, het is vol van smaak en de gerechten zien er prachtig uit. De nadruk ligt op de groenten en het stuk vis of vlees, waardoor er weinig koolhydraatrijke producten op ons bord liggen en alle gerechten lekker licht zijn. Wat hebben wij hier gegeten? We begonnen met een frisse koude bietensoep met feta, en een tajine met gepofte koolrabi en aubergine. Beide mooie lichte gerechten, die zowel qua smaak als qua kleur van het bord af spatten! De koolvis die we als hoofdgerecht namen, was een mooie ruime portie, geserveerd met frisse groenten en met nagelhout: aan de lucht gedroogd rundvlees. Daarnaast aten we het rundvlees van Natuurlijk Beheer, gestoofd met oesterzwammen en een volle mosterdjus waar we maar geen genoeg van konden krijgen. Ook de desserts waren niet te weerstaan. We gingen voor de cheesecake, die werd geserveerd met Instock fruit, en de Chocolate Maker’s chocoladetaart met citroengelei en maisschuim. En ook die smaken waren wederom fantastisch.

Met zo’n mooi doel en zulke heerlijke gerechten verwacht je dat een restaurant zoals Circl bommetje vol zit. Maar toen wij er waren was het er juist best rustig. Een echte onontdekte parel dus: ga er snel naartoe, voordat heel Amsterdam eropaf komt!

P.S. Wil je nog meer lezen over de duurzame initiatieven van Circl? Lees dan ook onze review over het Goatober diner dat zij jaarlijks organiseren!

Circl Restaurant

Gustav Mahlerplein 1B
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Circl Restaurant, Amsterdam Zuid, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends