Wij waren afgelopen week uitgenodigd voor het Goatober diner bij Restaurant Circl, waar Joris Bijdendijk, als gastchef samen met Rudolf Brand vanuit Circl, een 5-gangen menu voor ons kookte. Een uitnodiging waar wij erg blij mee waren! Niet alleen omdat Joris chefkok is bij het sterrenrestaurant RIJKS, en het eten dus sowieso fantastisch ging worden. Ook omdat het menu in het teken stond van de geitenbok, vlees wat je niet vaak op een menu terugziet.

Gastchef Joris Bijdendijk Restaurant Circl Amsterdam

Gastchef Joris Bijdendijk -Restaurant Circl Amsterdam

Goatober diner met gastchef Joris Bijdendijk – Restaurant Circl Amsterdam

Dit was de eerste editie van het jaarlijks terugkerende Goatober diner, met als missie de geitenbok een definitieve plek op het Nederlandse bord te geven. Geitenmelk en –kaas is namelijk erg populair in Nederland, en er worden veel lammetjes geboren om aan deze behoefte te voldoen. Maar de helft van die lammetjes is een bokje, en die geven natuurlijk geen melk. En zo’n 70.000 bokjes, in Nederland geboren, die hierdoor vaak al jong geslacht en geëxporteerd worden. Een goede reden dus om de geitenbok op het menu te zetten, om te laten zien hoe lekker het is! Want wanneer er meer vraag naar geitenbokken komt, kunnen ze opgroeien op de boerderij en een beter leven krijgen.

Gastchef Joris Bijdendijk Restaurant Circl Amsterdam

Bokworst van Joris Bijdendijk – Restaurant Circl Amsterdam

Wij zijn sinds donderdag in ieder geval grote fans van de geitenbok! Het vlees is vol van smaak, wat maakt dat je er heerlijke bouillon van kunt trekken. Ook komt hij goed tot zijn recht in de Rendang Tartelette met spruiten en Granny Smith, waar we geen genoeg van kunnen krijgen. En ben je ook benieuwd naar de bokworst die we geserveerd kregen, en die Joris Bijdendijk met Brandt & Levie ontwikkeld heeft? Deze kun je hier bestellen!

Naast dit jaarlijks terugkerende diner is Circl continu bezig met circulair koken en daarmee het tegengaan van verspillingen. Zo werken ze met wecken en fermenteren om verspilling tegen te gaan; en de ingrediënten die zij gebruiken zijn afkomstig van duurzame en lokale leveranciers. Wij gaan zeker binnenkort nog een keer terug naar deze coole plek!

Circle

Gustav Mahlerlaan 1B
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Goatober diner met gastchef Joris Bijdendijk - Restaurant Circl Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends