Het is alweer halverwege februari, dus tijd om uit die winterslaap te ontwaken. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben zin om de wollen trui te verruilen voor iets feestelijks en de nieuwste food events te ontdekken! Waar je moet zijn? Lees vooral verder!

Culinair Nieuws

Easy like sunday morning.. en als je dan toch je bed uit komt op zondag, kun je nu terecht bij Mama’s brunch van Mama Makan tussen 12:00 en 15:00. Van Rendang Pannenkoekjes tot een Chia Bowl en om het af te maken een Bloody Mary. Je kan je een slechtere invulling van de zondag bedenken, toch?

Sinds 11 december 2019 zit er een pop-up champagnebar in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, waar je kunt genieten van champagne en bijpassende amuses. Deze bar is nog tot vandaag (16 februari) te bezoeken, dus je moet er snel bij zijn!

Nu we het toch over drank hebben (je kunt wel merken dat dry january voorbij is, of zelfs nooit is begonnen): Restaurant en wijnbar Clos opent binnenkort de deuren in Oost! Op de kaart kunnen we meer dan 100 verschillende wijnen verwachten. We kijken ernaar uit!

Say cheeeese! Sinds 11 februari heeft Kaasbar Amsterdam de deuren geopend, waar je een uitgebreide selectie Nederlandse kaassoorten kunt vinden. Ook staan er allerlei bieren en wijnen op de kaart die goed bij deze kazen passen. De nieuwe kaasbar is gevestigd aan de Ferdinand Bolstraat.

Waarom je weekend pas beginnen op vrijdag? Dat dachten ze ook bij PARK Café-Restaurant, dus daarom komen zij met een do-mi-bo komende maanden! Afgelopen donderdag was de eerste editie, de volgende zal op de 20e plaatsvinden.  De drankjes staan koud, de speakers aan en op de achtergrond een knapperend haardvuur. Kan slechter, toch?

En dan minder leuk nieuws: Pllek moet over twee jaar helaas de deuren sluiten. Het restaurant moet plaatsmaken voor een ander, tijdelijk concept op de NDSM-werf. Gelukkig kunnen we in de tussentijd nog een paar zomers genieten van dit heerlijke restaurant én het strand.

Food Events

21 februari: Zin in een origineel uitje? Misschien is dineren in een rijdende trein dan wel iets voor jou. Bij Amsterdam Centraal stap je aan boord van de ‘Dinner Train’ en vervolgens word je gedurende twee uur rondgereden onder het genot van een diner.

22 februari: de chocoladeliefhebbers onder ons kunnen hun hart ophalen tijdens het Chocoa Festival 2020. Je vindt hier meer dan 80 stands met chocolade van over de hele wereld en uiteraard mag je naar hartenlust proeven!

23 februari: Hier kijken we al een tijdje reikhalzend naar uit: het Amsterdam Ramen Festival 2020. Voor één dag wordt het Sieraad aan de Postjesweg omgetoverd tot Little Japan. Buiten een heleboel ramen, kun je hier ook je innerlijke nachtegaal ontketenen tijdens een van de karaoke sessies.

25 februari: Met een koekenpan in je hand een korte afstand lopen en zo vaak mogelijk jouw pannenkoek flippen. Klinkt als iets dat je een keer in je leven gedaan moet hebben? Dan is de Pancakes Run echt iets voor jou!

Lees ook onze artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op onze homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends