Breakfast bowls zijn niet voor niets overal verkrijgbaar; ze zijn lekker, gezond, er valt eindeloos mee te variëren én ze doen het ook nog leuk op de foto. Wij testten de lekkerste breakfast bowls van Amsterdam voor je.

Breakfast bowls Amsterdam; Ferdinand Bowls

Breakfast bowls Amsterdam; Ferdinand Bowls

Breakfast bowls Amsterdam; Ferdinand Bowls

Ferdinand Bowls is onlangs geopend aan – je raadt het al – de Ferdinand Bolstraat. Het is een klein zaakje dat vol hangt met planten. Het valt meteen op als ja er langs loopt. De kaart is uitgebreid en verrassend; in alle bowls is groente verwerkt. Van klassieke acai bowls tot de ‘Dragon’s breath’; een bowl met zoete aardappel en chilipeper erin verwerkt. Allemaal even smaakvol en lekker.

Breakfast bowls Amsterdam; Benji’s

Breakfast bowls Amsterdam; Benji's

Breakfast bowls Amsterdam; Benji’s

Benji’s heeft verschillende bowls: typische breakfast bowls, allemaal met huisgemaakte glutenvrije granola. De uitblinker van de kaart is toch wel de Bali bowl, gemaakt met sojayoghurt en verschillende soorten vers fruit. Leuk detail: alle bowls zijn versierd met vrolijke bloemetjes, die nog eetbaar zijn ook. Meer trek in hartig? Dan zijn er ook nog de Asian sesame-ginger bowl en de buddha bowl.

Breakfast bowls Amsterdam; Jacks

Bij Jacks (de overbuurman van Ferdinand Bowls) serveren ze naast een scala aan juices ook een overheerlijke en klassieke acai bowl, namelijk de acai do brasil. Volgens Jacks zelf een echte ‘brain booster’, vol met antioxidanten. Wat wil een mens nog meer?

Breakfast bowls Amsterdam; The Meets

Breakfast bowls Amsterdam; The Meets

Breakfast bowls Amsterdam; The Meets

The Meets is gelegen aan het Cornelis Troostplein, temidden van tal van andere gezellige horecagelegenheden. Qua ontbijt staat The Meets voor ons hier met stip op één. Het menu is gevarieerd en bevat drie breakfast bowls: de acai blueberry bowl, matcha green bowl en pink lady bowl. Allemaal finger-licking-good. Het mooie aan het eten bij The Meets is dat alle ingredienten bestaan uit eerlijke, lokale en vaak biologische producten. Of zoals ze het zelf verwoorden: “Delicious food that happens to be good for you, too.”

Breakfast bowls Amsterdam; Juice Brothers

Bij Juice Brothers kan je terecht voor klassieke acai bowls. Deze komt in verschillende varianten, zoals de green bowl en de almond bowl. Naast acai hebben ze ook smoothie bowls, geïnspireerd op hun heerlijke juices. Bijkomend voordeel: door de verschillende locaties zit er vaak een Juice Brothers bij je in de buurt. Zo heb je altijd een breakfast bowl binnen handbereik.

Breakfast bowls Amsterdam; Roots

Breakfast bowls Amsterdam; Roots

Breakfast bowls Amsterdam; Roots

Roots mag zeker niet ontbreken in het lijstje van breakfast bowls. Deze zaak is erop ingericht om jou te voorzien van healthy food on the go. Voor ontbijt hebben ze o.a. een heerlijke overnight oats bowl en een acai bowls. Daarnaast is alles biologisch, vers bereid én makkelijk mee te nemen. De acai bowl is rijkelijk belegd met vers fruit, granen en superfoods. Kortom; een goed vullend en gezond ontbijt.

Breakfast bowls Amsterdam; At Seven

At Seven is dan misschien niet nieuw, maar wel een erg goed adres voor een overheerlijke breakfast bowl. Het publiek is levendig en het eten is goed. Bovendien hebben ze een uitgebreide menukaart met maar liefst vijf verschillende bowls om uit te kiezen; van de mango special tot de acai na tigela energy bowl, allemaal rijkelijk gevuld met vers fruit en super foods.

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Special; de beste breakfast bowls van Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends