Shared dining een voorbijgaande trend? Nee hoor, als het aan ons ligt in ieder geval niet! Gerechten delen is namelijk zoveel gezelliger en bovendien kan je van alles wat proeven! Wij bezochten vijf restaurants in Amsterdam waar je de heerlijkste gerechtjes vindt om te delen, of voor jezelf te houden natuurlijk. Die keuze laten we graag aan jou. 

Meneer De Wit Heeft Honger 

Meneer De Wit Heeft Honger

Wat een feestje om te dineren in een restaurant waar zo’n ongedwongen sfeer hangt en het eten van zo’n goede kwaliteit is. We zullen je bijpraten. Dit restaurant is gevestigd aan de Witte de Withstraat en is te herkennen aan de vrolijke gele luifels. Je eet hier wat moeders rondom de Middellandse Zee op tafel zetten. Geen op de millimeter nauwkeurig gesneden groente, maar gerechtjes om te delen die bereid zijn met liefde – dat is het idee. Je kunt gaan voor een volledig vegetarisch menu, of voor een menu met als toevoeging vlees of vis. We kunnen je bijna niet vertellen wat ons die avond het beste smaakt, maar als we dan toch een keuze moeten maken dan staan de geroosterde octopus en romige burrata op een gedeelde eerste plaats. We zouden zeggen: snel langs gaan bij dit smaakvolle, Zuid-Europese restaurant.

BAUT 

BAUT is misschien wel het meest originele horeca-concept van Amsterdam. Na vijf succesvolle locaties die alsmaar groter worden, zit de nieuwste BAUT gevestigd in een echte kapel in stadsdeel West. De inrichting is zeer kunstzinnig en origineel te noemen, je kijkt je ogen uit. Om even wat meer context te bieden: je vindt zelfs een volledig opgemaakt bed in het restaurant. We eten die avond een 5-gangendiner met bijpassend wijnarrangement. Alles is erg lekker, maar vooral het benoemen waard vinden wij de biet met een vinaigrette van dadel en framboos; een verrassende combinatie van fris en zoet. Ook het Barbieroze toetje, bestaande uit zuurstokijs en rabarber, gaat tot de laatste kruimel op. Heb je iets te vieren dan ben je hier ook aan het juiste adres, want helemaal bovenin het pand vind je de perfecte ruimte voor een feestje.

Pendergast 

Pendergast

Pendergast is zo’n restaurant waar je je meteen thuis voelt, nadat je een voet over de drempel hebt gezet. Waardoor dit precies komt weten we niet, maar laten we zeggen: de vibe in het ‘modern neighbourhood smokehouse’ is meteen goed. We worden hartelijk verwelkomd door de eigenaar en nemen plaats aan een van de houten tafeltjes. Naar horen zeggen kom je hier voor de barbecue-gerechten, dus we besluiten de menukaart te laten voor wat ‘ie is en ervoor te gaan. Even later krijgen we een goedgevuld plateau voor ons neus met langzaam gerookte zalm, ribs, brisket en on the side salade en good old Mac and Cheese. Nog een flinke cocktail na en onze avond kan niet meer stuk. De porties zijn ruim, de smaak goed en de sfeer heerlijk no-nonsense. Een nieuwe favoriet in onze hoofdstad. 

Weesper

Ben je wel van het delen, maar houd je niet zo van gepriegel met kleine bordjes? Dan is Weesper een restaurant naar jouw hart. Op het menu vind je hier namelijk een goed stuk Cote de Boeuf van maar liefst 700 gram om te delen met je lief, moeder, opa, of om lekker voor jezelf te houden. On the side een goede portie zoete aardappelfrietjes om het af te maken en wij zijn meer dan tevreden. Wij zijn trouwens van mening dat Weesper een van de leukste borrelterrassen van Amsterdam heeft, dé plek bij uitstek voor je vrijmibo. Wel vroeg komen, want we kunnen je verzekeren dat je op een zonnige dag niet de enige zult zijn die hier een zitplekje probeert te bemachtigen.

ZA 

Over Restaurant ZA in de Houthavens schreven we al eerder en we vinden dat zij absoluut een plekje verdienen in deze Shared Dining Special. Het sfeervolle restaurant biedt namelijk de ultieme setting voor een romantisch gedeeld diner, waarbij je ook nog eens over het water kunt turen en de zon langzaamaan steeds verder in het water ziet zakken. Daarbij drink je hier de lekkerste cocktails die je in tijden hebt geproefd. Beloofd. Het behoeft inmiddels waarschijnlijk geen uitleg meer – wij zijn fan.

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends