Als je weleens in het Vondelpark bent geweest zal het statige pand waar Vondelpark3 in huist je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Het is een prachtig gerenoveerd rijksmonument. Met ervoor een waan-zin-nig terras. Waar je ook nog eens verdomd lekker kunt eten. Dus wij gingen proeven en delen hieronder onze ervaringen!

Vondelpark 3, Amsterdam Zuid

Vondelpark3, Amsterdam Zuid
Vondelpark3,
Amsterdam Zuid

Als het weer het ook maar enigszins toelaat wil je niks liever dan bij Vondelpark3 op het terras neerstrijken. Om vanaf 10.00 te ontbijten. Of te lunchen. Te borrelen. Dineren. Of gewoon allemaal. Want wat is er nou heerlijker dan mensen kijken terwijl je geniet van de fijnste happen en dranken? Niks toch? Nee he, dat dachten wij ook.

Wij besloten laatst dan ook om de vrijdagmiddagborrel eens bij Vondelpark3 te doen. Met een goed glas bubbels uiteraard. Die borrel ging NATUURLIJK over in het dinner. Al was het kiezen van de gerechten nog wel een hele opgave.

De kaart

Vondelpark3, Amsterdam Zuid
Vondelpark3,
Amsterdam Zuid

Naast dat ze de meest lekkere gerechten op de kaart hebben staan, kun je bij Vondelpark3 ook precies zien wat de verhouding “carbs, fibers, proteins & fat” is. Ideaal als je ook nog een beetje aan je summerbody wilt werken. En als je daar nou helemaal niet mee bezig bent (want waarom zou je ook) dan negeer je die informatie gewoon 😉

Het eten

We kiezen onder andere voor de “terrific tuna”. En terrific, dat is ie! Ook de “beloved bass” is er eentje om te onthouden. We vervolgen met de “cheerful chicken” en “magnificent mussels”. Toch te leuk die gezellige namen? Ook deze gerechten zijn naast een plaatje op het bord, een feestje in de mond. MIP rosé in het glas en ons hoor je niet meer.

Overigens zit je hier als het weer het nou net even niet toelaat ook gewoon aangenaam binnen. Maar aangezien de zomer volgens de kalender nog even duurt, en ook het weer eindelijk weer voor bijbehorende temperaturen lijkt te gaan zorgen, kunnen wij alleen maar zeggen: go go go!

Vondelpark3
Amsterdam Zuid

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends