Yes, de tijd voor oesters en bubbels is weer aangebroken! En wat is nou leuker om die op alle mogelijke plekken in Amsterdam te eten? Wij gingen je voor en ontdekten de leukste zaken voor je. 

Café Panache

Café Panache staat bekend om haar geweldige assortiment aan vis en

Oesters en bubbels Amsterdam - Panache

Oesters en bubbels Amsterdam – Panache

zeevruchten. We werden dan ook dubbel verwend toen we hier voor de oesters kwamen. We genoten van een compleet fruits de mer plateau, inclusief verschillende soorten oesters, scheermesjes, krab en reuzengarnalen. Een echte must-go voor de visliefhebber.

Ten Katestraat 117, 1053 CC Amsterdam

Cavataria
Verborgen in Oud-Zuid zit Cavataria. Een Spaanse zaak met – je raadt het al – heerlijke Cava. Naast een goed glas bubbels vind je hier ook oesters, op een bijzondere manier bereid. We genoten van een ‘oester
shot’: een oester die je in één keer achterover slaat met een slok cava.

Oesters en bubbels - Cavataria

Oesters en bubbels – Cavataria

Ook aten we oesters met paprikacrème en groene kruiden. Erg verrassende
combi’s.

Cornelis Krusemanstraat 15, 1075 NB Amsterdam

Café Americain

Bij het klassieke Café Americain kan je voor meer terecht dan een
geweldige overnachting, borrel of lunch, namelijk voor oesters en champagne. Voor 18,50 krijg je drie oesters en een (groot) glas champagne, uiteraard – helemaal in Americain stijl – geserveerd op een mooie schaal. Hiermee scoor je punten bij je Instagramvolgers.

Oesters en bubbels - Cafe Americain

Oesters en bubbels – Cafe Americain

Leidsekade 97, 1017 PN Amsterdam

The Gaia

The Gaia is relatief nieuw. We schreven er al eerder over. Bij The Gaia kan je je vergapen aan het interieur, nippen aan heerlijke cocktails en genieten van champagne en oesters. En dat allemaal in hartje centrum, namelijk op het Rembrandtplein.

Rembrandtplein 26, 1017 CV Amsterdam

Razmataz

Ah, Razmataz mag zéker niet in dit rijtje ontbreken. Deze zaak staat niet alleen bekend om haar heerlijke oesters, maar ook om de ‘Zilte zondag’, waarbij je oesters voor €1 scoort. Bij Razmataz eet je oesters zonder

Oesters en bubbels Amsterdam - Razmataz

Oesters en bubbels Amsterdam – Razmataz

poespas. Gewoon zoals je ze wilt hebben, met een vleugje citroen en een beetje saus. Leuke bijkomstigheid: bij Razmataz zit je vanaf het einde van de middag tot ’s avonds laat in de zon.

Hugo de Grootplein 7HS, 1052 KV Amsterdam

The Duchess
Stap binnen bij The Duchess en je waant je in een historische omgeving, geïnspireerd op La Belle Époque. Denk aan indrukwekkende kunstwerken, een weelderig interieur en een omgeving om bij weg te dromen. We dronken er heerlijke champagne en aten de befaamde oesters met tomatenconsommé. Perfect voor als je een chique plek zoekt in het centrum van Amsterdam.

Spuistraat 172, 1012 VT Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends