In een van de leukste buurten van Amsterdam, de Plantagebuurt, ligt het gezellige Borrl Kitchen. Zoals de naam al doet vermoeden, draait het hier om borrelen. Goed borrelen welteverstaan, met meerdere speciaal bieren op de tap en een borrelplank die het halve tafelblad vult. Daar zijn wij wel voor te porren. 

Borrl Kitchen, Amsterdam Oost

Het is een warme dag, de metershoge ramen aan de voorkant van het pand staan wagenwijd open en bieden ons riant zicht op de entree van Dierentuin Artis. Hoewel dinsdagmiddag niet echt de borrelavond bij uitstek is, besluiten we er toch voor te gaan. Meer mensen hadden schijnbaar hetzelfde idee, want nagenoeg alle tafels zijn gevuld. Even later staan er twee speciaal biertjes op tafel, we gaan voor die van Gebrouwen door Vrouwen (altijd goed) en Oedipus. De tap is overigens wisselend, dus je kunt hier prima iedere vrijmibo doorbrengen zonder dat de consumptiekeuze eentonig wordt. 

Borrl Kitchen – Borrl Platter

Dan het eten. De aanrader van het huis is het 3-gangen menu, dus dat kiezen we. Vooraf de befaamde ‘Borrl platter’, hoofd een gerecht naar keuze en na een proeverij van verschillende desserts. De Borrl platter valt ons allerminst tegen. We krijgen een ruim assortiment aan bitterballen – de truffelbitterbal is een must try – crudité, humus, olijven en vleeswaren. De bitterballen smaken naar meer, de verleiding is zeer groot te noemen.. Maar we houden ons in, want het hoofdgerecht moet immers nog komen. 

We gaan voor de vega burger en de steak chimichurri, beiden met zoete aardappelfrietjes on the side. Vergezeld door nog twee biertjes natuurlijk, want dat is waar het hier om draait. Het smaakt ons allemaal goed en nadat het eten wat is gezakt, komt het toetje eraan. Met een langwerpig bord met carrot cake, witte chocoladetaart en ijs komt onze borrelavond tot een eind. 

Borrl Kitchen – Steak Chimichurri

We komen tot de conclusie dat dinsdagavond een perfecte avond is voor biertjes, bittergarnituur en meer lekkers. Aanschuiven bij Borrl Kitchen is eigenlijk iedere dag van de week een goed idee. Ze zijn ook geopend voor ontbijt en lunch met (alcoholvrije) borrel. Meer zin in een borrel thuis? Dan hebben wij hier dé tip voor je: de Borrl platter is ook beschikbaar voor take-out. 

Borrl Kitchen

Plantage Kerklaan 41

Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Borrl Kitchen, Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends