De eerste festivals zijn alweer geweest, Koningsdag hebben we achter de rug. Het is mei en dat betekent weer wat extra vrije dagen met veel food events. Deze update zorgt dat je helemaal op de hoogte bent van allerlei horeca nieuws en wat je niet mag missen de komende twee weken. Als de zon dan nu ook weer gaat schijnen kan de maand mei niet meer stuk!

Nieuwe restaurants Amsterdam

Sjefietsche: een paar jaartjes geleden begonnen als pop-up en nu dan echt een volwaardig restaurant midden in de Amsterdamse pijp. Het restaurant gaat soft open in mei en sluit rond de 28e weer even haar deuren om met het hele team te verhuizen naar Taste of Amsterdam om daar iedereen met hun geweldige ceviches kennis te laten maken! Sjefietshe wordt een ideale plek voor je aperitief of lekker lang tafelen met meerdere gangen. 6 dagen per week open (dicht op dinsdag) van 16:00-01:00. Sjefietshe is een samenwerking tussen Seger Abels (Foodini.nl), Rick Swinkels (Jacobsz), Bas Lammersen (ex Roast en Fishbar Monk) en Jordy Wentink (nieuw in horecaland).

Nieuwe Restaurants Amsterdam - Petit by Sam

Nieuwe Restaurants Amsterdam – Petit by Sam

– Gebakjes je guilty pleasure? Even opletten… Binnenkort opent Petit by Sam op de Vijzelstraat 93: voor een mix van glutenvrije, vegan en lactose vrije gebakjes.

Cannibale Royale opent alweer een vijfde vestiging! Dit keer op de Rozengracht.

Boi Boi (lees hier meer) opent op 13 mei een nieuwe vestiging: Boi Boi Southwest, aan de Heemstedestraat 27. Wij zijn nu al fan.

Sababa op de Kinkerstraat is open: Sababa – Hebreeuwse straattaal voor ‘no worries’ – staat voor mooi, lekker, betaalbaar en verantwoord eten, geïnspireerd op de Midden-Oosterse keuken. Het menu bestaat uit pita’s en platbrood, salades en mezze en is overwegend vega(n). Wij zijn benieuwd!

– Binnenkort opent Bacanas; take away bar voor superfood, smoothies en sappen op de De Clerqstraat.

De Zoldering is open. In de Utrechtsestraat in het leuke pand, waar voorheen Bar Moustache zat, zit nu De Zoldering. Een bistro 2.0, een toegankelijk restaurant met een wat verfijnde bistrokeuken, goed op smaak en met niet te veel ingrediënten. Wij kunnen niet wachten om hiernaartoe te gaan!

‘T Blauwe Theehuis gaat bijna weer open! Rond juni gaat het open als het nieuwe Proeflokaal van Brouwerij ’t IJ. Je kunt er straks genieten van biertjes en van de pizza’s van Renato’s Amsterdam.

TapasTheater is een nieuwe en unieke pick ’n mix theater & food ervaring in Amsterdam. In het theatergedeelte in het souterrain zijn drie voorstellingen van 20 minuten (in verschillende genres) minimaal drie keer op een avond te zien. Je kunt binnenkomen en gaan wanneer je wilt en er is tijd genoeg om één of meerdere voorstellingen te bezoeken. Op de begane grond is de foodbar waar je terecht kunt voor een borrel en/of eten. Je kunt dus zelf je avond samenstellen in TapasTheater.

– Zijn jullie al bij Cavataria voor Holy Spanish Food geweest? Inmiddels al een paar weekjes geopend. Ga hiernaartoe voor een breed assortiment cava’s, Spaanse biertjes, wijnen en cocktails. De tapas en raciones (kleine gerechtjes) voeren je terug naar je laatste Spanje vakantie. Ole!

– Voor heerlijke taco’s kun je terecht bij de Mexicaanse foodbar Cabrón aan de Albert Cuijp.

Café Carbon opent binnenkort een nieuwe vestiging op de Westerstraat in de Jordaan.

Jitterbug Saloon: Deze nieuwe bar/saloon zit aan de Bloemgracht in de Jordaan en is hip & happening. De Jitterbug Saloon is het jongere zusje van het bekende Tales & Spirits. Heerlijke cocktails dus!

– Oh en niet nieuw, maar wel goed nieuws; Roest gaat deze zomer toch weer open!

 

Beste Restaurants Amsterdam – Wij waren proeven

Afgelopen weken hebben wij ook niet stilgezeten. Zo hebben we weer een leuke lijst met tips voor je.

– We gingen eten bij Sushisamba. Lees hier wat wij ervan vonden.

– Hebben jullie de special al gelezen over de beste Thaise restaurants van Amsterdam?

– We hebben de nieuwe kaart bij Borrl Kitchen getest, binnenkort meer hierover.

– Ook hebben we met Combekk genoten van een sterrenlunch bij Cafe Cliché van Sidney Schutte

– We gingen brunchen bij Mortimer, in de special over de beste plekken om te brunchen komen we hier op terug.

Nieuwe Restaurants Amsterdam - Italian District

Nieuwe Restaurants Amsterdam – Italian District

– De lekkerste pizza’s (vooral de truffelpizza is een aanrader) aten we deze week nog bij Italian District op de Kinkerstraat. Uit de prachtige handgemaakte Italiaanse houtoven. Je kunt ze ook thuis laten bezorgen of afhalen.

 

– Er wordt hard gewerkt aan een aantal specials; zo zijn we momenteel bezig met het testen van de beste plekken voor Oesters & Bubbels, maken we een Midden-Oosten special, zoeken we de beste brunchplekken voor je uit en er wordt ook al gezocht naar de beste Indonesische restaurants van Amsterdam.

 

Food Events Amsterdam – mei 2019

Je kunt je agenda de komende twee weken ook weer volplannen met uiteenlopende food events. Hieronder een selectie van wat er allemaal gaat plaatsvinden.

4 mei Pesca’s Weekend Show: The Fruit de Mer edition

4 & 5 mei en 11 & 12 mei High (on) Wine Weekend Special Overtoom door Rayleigh & Ramsey:

4 en 11 mei Aperitivo 5&33

– 5 mei Oesterzondag bij De Ysbreeker

– 5 mei Oyster Sundays bij Maris Piper

5 mei Boozy Brunch Meatless District

Food Events - Razmataz Amsterdam

Food Events – Razmataz Amsterdam

10 mei Strand Zuid Bierborrel #1 – The Grand Opening

11 mei Funky Vegan Festival Ruigoord

12 mei Moederdag X Bubbels bij Razmataz 

12 mei Bali Brunch bij Mama Makan

– 12 mei: Pure Markt in Park Franckendael

12 mei, 19 mei, 9 juni & 23 juni: The Seafood Bar gaat varen! Oesters €1,- & Gin Tonics. Deze zomer verplaatst het feestje naar het water! 15:00-21:00 Varend op ’t IJ, opstappen achter Centraal Station, Amsterdam. * Let op: de eerste events waren binnen een uur uitverkocht, daarom in juni nog 2 events.

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
UPDATE NIEUWE RESTAURANTS, HOTSPOTS EN FOOD EVENTS AMSTERDAM, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends