Vorige week waren we te gast bij Café Cliché, het restaurant van Sidney Schutte in Amsterdam Oost. Daar werd namelijk een minibeurs van Combekk georganiseerd. Een heel tof bedrijf dat pannen maakt van gerecyclede materialen. En klinken pannen je nog niet zo inspirerend in de oren? Lees dan zeker verder, wij waren onder de indruk van alle verhalen die we gehoord hebben. En natuurlijk van het eten!

Combekk Cafe Cliche Restaurant Amsterdam Oost Middenweg

Combekk – Café Cliché – Restaurant Amsterdam Oost

Combekk @ Café Cliché, Restaurant Amsterdam Oost

Combekk is een aantal jaar geleden als start-up opgezet door Mark Suurbier. Hij vond het gek dat we met eten enorm bezig zijn met duurzaamheid en waar onze ingrediënten vandaan komen, maar dat dit in ons kookgerei nog niet terugkomt. Hij is daarom gestart met het maken van gietijzeren pannen, die volledig worden gemaakt van gerecycled ijzer. Hij begon met het omsmelten van ijzer van oude treinrails, om de Dutch Oven te maken. Toen dit succesvol bleek, zette hij ook bike edition op, die gemaakt werden van oude fietsen uit de grachten. En ondertussen is er zelfs een limited edition pan, gemaakt van oude gevangenisonderdelen! Echt pannen met een verhaal dus, en enorm duurzaam.

Combekk Cafe Cliche Restaurant Amsterdam Oost Middenweg

Combekk – Café Cliché – Restaurant Amsterdam Oost

En bij mooie pannen horen mooie gerechten! Daarom wordt deze minibeurs van Combekk gehouden in Café Cliché, van Sidney Schutte. Sidney kennen we natuurlijk allemaal als chef-kok van Spectrum, het tweesterrenrestaurant, dat tot voorkort Librije’s Zusje heette. Sinds augustus 2018 heeft hij ook zijn eigen restaurant. Géén sterrenrestaurant, benadrukt hij. Gewoon een restaurant waar je je thuis voelt, met lekker eten met een twist. De inrichting is vrolijk, met leuke apenbehangetjes, koperen elementen en moderne kunst aan en op de muren. En hele relaxte en humoristische bediening, wat maakt dat je je inderdaad meteen thuis voelt!

Combekk Cafe Cliche Restaurant Amsterdam Oost Middenweg

Combekk – Café Cliché Restaurant Amsterdam Oost

Nadat we aan tafel gaan, starten we met een garnalencocktail, die geserveerd wordt in een halve avocado. Knapperige garnaaltjes, een krokant laagje om de avocado en de mierikswortel maken dat dit zeker niet de standaard garnalencocktail is. Hierna krijgen we een prachtige, zachte zalmmoot met witte asperges, onze favoriet van de avond! Als hoofdgerechten worden er pannen met black peper beef op tafel gezet om te delen, en krijgen we Japanse gelakte ribbetjes met komkommer. Alles is vol van smaak, en doordat de gerechten midden op tafel worden gezet krijg je echt zo’n huiskamer gevoel. Tot slot krijgen we een pavlova, die heel mooi in balans is door de zure kersen en zure room. Een mooie afsluiter van een middag waarin we enorm verwend zijn door het lekkere eten en de gepassioneerde verhalen!

Combekk @ Café Cliché

Middenweg 35
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Combekk @ Café Cliché, Restaurant Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends