Op één van die warme vrijdagmiddagen van de afgelopen weken kwam het bijzonder goed uit dat we waren uitgenodigd voor Fresh Friday bij Sushisamba, het hippe sushi restaurant met Zuid-Amerikaanse twist vlakbij het Leidseplein. Proeven van de nieuwste rosé van wijnhuis Domaines Ott en van heerlijke tonijnhapjes; yes please! En het bleek niet alleen een middag met lekkere hapjes en drankjes. Ook werden we meegenomen in de wereld van de wijnen en van de tonijnvisserij.

Domaine Ott Sushisamba Restaurant Amsterdam Zuid Max Eeuweplein

BY.OTT 2018 van Domaine Ott – Sushisamba – Restaurant Amsterdam Zuid

Fresh Friday bij Sushisamba, Restaurant Amsterdam Zuid

Bij binnenkomst worden we ontvangen met een glas champagne, en een toast door de Export Director van Domaine Ott, Christophe Renard. Hij vertelt vol passie en met een heerlijk Frans accent over dit prestigieuze wijnhuis, dat wordt gezien als de grondlegger van de Provence wijnen. Ook staat Domaine Ott bekend als het meest beroemde rosé-huis, en krijgen we als één van de eersten de BY.OTT 2018 te proeven. Deze rosé wordt geblend en gebotteld in de nieuwe Château de Selle kelder, waar een gedeelte van de wijngaard exclusief gericht is op de productie van deze rosé, om zo de kwaliteit te waarborgen. En die kwaliteit proef en zie je direct; het is een heerlijk lichte, elegante rosé. Hij smaakt vol en fris, met een fruitig aroma dat versterkt wordt door het gebruik van citroenschil, kaneel en cardemom. We kregen er yellowtail in heelijk krokante taquitos bij geserveerd, met een romige avocado mouse. Erg lekker!

Sushi Sushisamba Restaurant Amsterdam Zuid Max Eeuweplein

Heerlijke sushi – Sushisamba – Restaurant Amsterdam Zuid

Vervolgens krijgen we van Versvishandel Jan van As een snelcursus over het vissen van tonijn. Erg interessant om hun visie te horen, want zouden we de overbeviste tonijn eigenlijk nog wel moeten eten? Het allerbelangrijkste is dat tonijn in het juiste seizoen gevist wordt; niet wanneer het paarseizoen net geweest is en de vissen eitjes leggen. En om toch te zorgen dat je tonijn het hele jaar door kunt blijven eten, gebruiken ze bij Jan van As de Shock Fresh technologie. Hierbij wordt de vis direct na vangst op -60 graden bevroren, een techniek die al jaren in Japan wordt toegepast en waar bij de smaak en structuur na ontdooien behouden blijft. Klinkt als een interessante en duurzame manier om toch zo af en toe te kunnen genieten van tonijn!

Na deze mooie verhalen vervolgen we onze culinaire reis met een heerlijke witte wijn, Blanc de Blancs 2016 van Domaine Ott’s Clos Mireille. Deze expressieve wijn, met een hint van bloemen en exotisch fruit, past perfect bij de hapjes die erop volgen. We eten een heerlijke tonijn ceviche met een leche de tigre van granaatappel en knapperige wasabi erwtjes en geroosterde mais. Ook krijgen we een sashimi van Kanpachi, met bolletjes van zwarte truffel olie, en sushi van zalm, tonijn en yellowtail. Een perfecte afsluiter van een inspirerende middag!

Sushisamba Amsterdam

Max Euweplein 64
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Fresh Friday bij Sushisamba, Restaurant Amsterdam Zuid, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends