Dim Sum is helemaal trending, vooral in Amsterdam. Ik durf te zeggen dat ik zeker twee keer per maand naar een Dim Sum restaurant in Amsterdam ga. Daarom heb ik een aantal van mijn favorieten Dim Sum Hotspots in Amsterdam op een rij gezet.

Dim Sum Amsterdam Lunch

Dim Sum zijn gefrituurde en gestoomde kleine hapjes die in de zuidelijke Chinese keuken vaak voorkomen. Ze bestaan uit groente, vlees en (rijst)deeg en worden als lichte maaltijd gebruikt. Dim Sum wordt meestal als lunch geserveerd in de Chinese restaurants.

In Amsterdam heb je een aantal restaurants waar je heerlijk kunt dimsummen.

Dim Sum Amsterdam: Sea Palace

Sea Palace Restaurant Dim Sum Amsterdam

Sea Palace Restaurant Dim Sum Amsterdam

Wie van Dim Sum in Amsterdam houdt moet ook echt een keer naar Sea Palace aan de Oosterdokskade 8. Behalve dat dit een erg leuke locatie is; een boot met prachtig uitzicht over het water, hebben ze hier ook heerlijke Dim Sum. Er komt hier een mix van toeristen, Chinezen (locals) en Amsterdammers. En Chinezen weten wel wat lekkere Dim Sum is, kortom een goed teken.

Ze serveren hier een uitgebreide kaart met authentieke Dim Sum. Siu Mai (varken en garnaal in deeg), Prawn dumplings, Ho Wong Tsa Siu Soo (pastei uit oven met geroosterd varkensvlees en groentes), Tsa Seui Kou (gefrituurde garnalenpasteitje in krokant jasje), Cha Pa Fa Kaw (gefrituurde garnalenballetjes), Kau Choi Kou (Gebakken dumpling gevuld met vlees en Chinese bieslook). Deze Dim Sum zijn mijn favorieten en meer dan de moeite waard om een keer van te gaan genieten.

Op zondag raad ik je echt aan om te reserveren, want dan zit Sea Palace echt helemaal vol!.

Dim Sum Amsterdam: Terpentijn

Dim Sum Amsterdam - Terpentijn

Dim Sum Amsterdam – Terpentijn

We konden in de streetfoodbar van Terpentijn in Amsterdam, op het Rokin 103, al terecht voor heerlijke Dim Sum met lekkere cocktails, maar tegenwoordig organiseert Terpentijn ook een speciale Dim Sum Sunday, LOVE IT!
Elke zondag is het Dim Sum Sunday bij Terpentijn Amsterdam, met veel lekkere Dim Sum, spelletjes en natuurlijk gezelligheid! Waar moet je aan denken, voor maar € 23,50 bestel je een Dim Sum Basket, voor ongeveer 2-3 personen met daarin; viskoekjes, verschillende Dim Sum (mijn favorieten zijn die met de steamy duck en chicken), Loempia, Gamba’s on toast (yummie) en de Chicken Summer Rolls (verslavend lekker).

Wanneer je op zondag wilt gaan Dim Summen, is dit dus echt een must GO!

Lees hier ook ons artikel over Terpentijn Amsterdam 

 

Dim Sum Amsterdam: Oriental City

Eén goede en drukbezochte Dim Sum hotspot is Oriental City op de Oudezijds Voorburgwal 177-179. Lees hier de review over Oriental City Dim Sum Amsterdam.

Oriental City Restaurant Dim Sum Amsterdam

Oriental City Restaurant Dim Sum Amsterdam

In het weekend staan hier altijd rijen. Je haalt dan een nummertje en moet ca. 20-30 min wachten. Maar geloof me het is meer dan de moeite waard. Je hebt hier een uitgebreide keuze uit verschillende heerlijke Dim Sum. Veel Chinese families, maar ook locals, weten deze plek te vinden.

De steamed Siu Mai (varken en garnaal in deeg), Dàn Shiu (garnaal en bamboe in deeg), Sheng Cia (balletjes van garnalen paté), Dai zi (rice dumpling met coquille), dumpling varkenvlees en lente-ui, fried wontons met rund en garnalen en de garnalen- sesamtoast zijn verslavend lekker.

Dim Sum Amsterdam: Hoi Tin

De kwaliteit van de Dim Sum bij Hoi Tin op de Zeedijk 124 is echt uitstekend. Ze hebben hier alleen wat minder keuze. Het leuke is ook dat je hier geen toeristen, maar vooral Chinezen (locals) tegen komt.

Hoi Tin Restaurant Dim Sum Amsterdam

Hoi Tin Restaurant Dim Sum Amsterdam

Ze hebben hier de lekkerste Ha Kauw (gestoomde garnalen gewikkeld in lapjes deeg) van Amsterdam. Verder heerlijke Sia Mai, Pasteitje met varkensvlees, Gestoomde bapao met varkenvlees, Gebakken Fan Ko (deeg gevuld met garnalen, vlees, erwt) en Gebakken velletje deeg gevuld met garnalen. Voor Dim Sum liefhebbers dus echt een Must GO!

Dim Sum Amsterdam: Chang I

Dim Sum Amsterdam – Chang I

Restaurant Chang-I op de Jan Willen Brouwersstraat 7, in Oud-Zuid is een van mijn favoriete dim sum restaurants in Amsterdam. Authentieke smaken, innoverende Chinese gerechten, traditionele dim sum soms in een jasje van nu. Ze maken de meest heerlijke gestoomde en gefrituurde dim sum. De smaak is heerlijk verfijnd. Op het menu staan verschillende dim sums, zowel gestoomd als gefrituurd en dumplings met verschillende vullingen zoals; garnalen, eend, iberico, wagyu en varkenvlees. Er is voor ieder wat wils. Het is een sfeervol restaurant met een mysterieuze mix van Europees chic en Oosterse betovering. Perfect voor een avond uit.

Lees ook ons artikel over:

Beste Italiaanse Restaurants in Amsterdam  –  Top 6 Sushi in AmsterdamFoodhallen Amsterdam – High Tea Amsterdam – Burger Bar Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon AmsterdamPop-up Restaurants Amsterdam Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam West

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

Dim Sum now AmsterdamDe Koevoet Lindenstraat AmsterdamGinger Bar & Bites Amsterdam De Pijp – Restaurant Breda AmsterdamPikoteo Amsterdam – Mr Porter Spuistraat AmsterdamChoux AmsterdamRestaurant Anna Amsterdam – Restaurant Adam Amsterdamde Japanner Amsterdam de PijpBurger Bar Burgerlijk Runstraat Amsterdam Olivers Crazy Kitchen AmsterdamHealthy food Snckbr Amsterdam – Hangar Amsterdam  – Dis Amsterdam West – de Italiaan Amsterdam – Cannibale Royale Handboogstraat AmsterdamCannibale Royale Ruysdaelkade Amsterdam de Pijp – Vondelpark 3 Amsterdam – Van t Spit Amsterdam de PijpVan t Spit Amsterdam West – Bos en Lobster Amsterdam West – The Harbour Club Café Amsterdam – Carels Eetcafe Amsterdam de Pijp

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.9/10 (20 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 10 votes)
Top 5 Dim Sum Amsterdam Restaurants, 6.9 out of 10 based on 20 ratings
Share this article with your friends