De naam ‘Bar Spek’ van de hotspot in Amsterdam Baarsjes dekt de lading eigenlijk niet helemaal. Natuurlijk, je kunt er goed terecht voor lekkere wijn en cocktails. Maar het hippe restaurant in de Baarsjes heeft ook een menukaart om de vingers bij af te likken. We streken neer op het zonovergoten terras en proefden een selectie van de uitgebreide kaart.

Bar Spek, Amsterdam Baarsjes

Diner Bar Spek Baarsjes

Bar Spek Amsterdam Baarsjes – Spek misto

De aanbeveling van het huis was de ‘Spek Misto’, bestaande uit prosciutto, tonijnsalade, Sardijns platbrood, olijven, bruschetta met tomatensalsa, buffelmozzarella en aioli. We besloten ervoor te gaan en kregen er ook nog wat Baba Ganoush met granaatappel bij. Een heerlijke plank met lekkernijen, vooral de tonijnsalade was bij ons favoriet. 

Diner Bar Spek Baarsjes

Bar Spek Amsterdam Baarsjes – Rumpsteak

Als hoofdgerecht kozen we voor de vis van de dag, dit keer zalmfilet, en rumpsteak met gepofte knoflook en bonne femme groenten. Goedgevulde, mooi opgemaakte borden in een rijk kleurenpalet. Het vlees was heerlijk mals; het ging vrijwel schoon op.   

Eigenlijk zaten we na dit alles al aardig vol, maar uit nieuwsgierigheid besloten we toch af te sluiten met een toetje. Groot chocoladefan als ik ben werd ik op mijn wenken bediend met de ‘Chocoholic’, een tot de rand toe gevuld glas met chocoladeijs, oreo, brownie, walnoten, fudge en slagroom.

Al met al een heerlijke culinaire ervaring gehad bij Bar Spek; een oude bekende waar we zeker weer terug zullen keren.

Bar Spek
Admiraal de Ruijterweg 1
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Bar Spek, Amsterdam Baarsjes, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends