De zomer is volop gaande, de terrassen worden gretig gebruikt, festivals volop bezocht, wijntjes en biertjes smachtend gedronken, met zomeroutfitjes wordt hevig geflaneerd en we hebben de laatste culinaire nieuwtjes voor je op een rij gezet incl. de nieuwe restaurants in Amsterdam.

Nieuwe Restaurants Amsterdam

Joe & The Juice opent niet 1, niet 2, maar 3 nieuwe locaties in Amsterdam. Binnenkort dus ook te vinden op de Cornelis Schuit, Beethovenstraat en Noordermarkt (helaas op onze vertrouwde borrellocatie Finch).
De Ferdinand Bolstraat is een blendbar armer, maar daarvoor in de plaats opende Ferdinand Bowls haar deuren. Hier kun je de hele dag breakfast bowls eten. Ferdi Bowls, Smoothie Bowls, Açai Bowls, you name it!
Chef Alex Haupt, voorheen werkzaam bij Hoofdstad Brasserie en Ron Gastrobar Oriental, gaat nu zijn eigen restaurant openen. 101 Growie komt in de Amsterdamse Pijp, op de Govert Flinckstraat. Hij zal hier een casual sfeer, doordacht en heerlijk eten, eerlijke warme service en een drank assortiment, waar je u tegen zegt, gaan neerzetten. Door Alex zijn wij al vaker in de watten gelegd,  dus wij weten zeker dat dit wat belooft.
Meatless district opende onlangs een tweede locatie in de Pijp, dus je hoeft niet meer om te fietsen.
Ook zal de Pijp aan de Ceintuurbaan binnenkort een HappyHappyJoyJoy rijker zijn.
Ook nieuw is Bombarie in Oost, van de eigenaren van Roest. Dit is geen doorsnee café en hier kun je dus veel events/kunst en bombarie verwachten. 7 dagen in de week, hele dagen geopend, gelegen aan het Rietlandpark.

Healthy BelHealthy Belly Amsterdam ly Amsterdam

Nieuwe restaurant Amsterdam –          HealthyBelly Amsterdam

Een groot deel van team Toscanini verhuist binnenkort naar de locatie van Bordewijk, ze zijn momenteel druk aan het verbouwen. Zij zullen Borderwijk voortzetten, onder welke naam blijft nog even spannend.
In 2019 krijgt Amsterdam Noord er een giga Bierproeflokaal Bar IJver, van de eigenaren van Weesper, bij. Bar IJver zal maar liefst 950m2 beogen. We can’t wait.
In de Jordaan is er nu een HealthyBelly, waar we terecht kunnen voor guilt-free burgers, helemaal in ons straatje.
Weer in actie gekomen zijn de 3 wijzen uit het Oosten. Inmiddels mogen zij ook café Superette tot hun portfolio rekenen. Een plek voor gezelligheid, spontane ontmoetingen en lekker eten, gelegen op het Javaplein.
En het Blauwe theehuis heef ruimte gemaakt voor proeflokaal Brouwerij ’t IJ. Een heerlijk plekje voor een biertje.
Een aantal weken open en door ons afgelopen week bezocht is Pompet. Na het sluiten van Dum Dum Palace hebben dezelfde eigenaren Pompet Noorderparkbar geopend. Een restaurant met buitenbar waar ze Franse gerechtjes op het menu hebben staan.
Eén dezer dagen zullen de deuren van Café Cliché open gaan. Het nieuwe restaurant van Sidney Schutte, chef van Librije’s Zusje. Hij wilt in zijn nieuwe brasserie zijn plezier in koken overbrengen en voorschotelen wat hij thuis ook zou doen. Simpel en erg smaakvol.
Aan de Sloterplas zijn ze op dit moment druk bezig met restaurant Kaap West. Een restaurant met duurzaam ontwerp en een Levantijnse keuken. To be continued.

Beste Restaurants Amsterdam – wij waren proeven

Wij hebben als echte Culi’s ook weer wat gouden oude, nieuwe hotspots en events bezocht. Waar wij allemaal waren lees je hier;

Nieuwe Restaurants Amsterdam-Bar Spek

Beste Restaurants Amsterdam-Bar Spek

Wij proefden het nieuwe menu bij Amstelboathouse, review volgt.
Gingen op pad voor de beste bao’s van Amsterdam, voor het einde van de maand volgt er een special.
Wij speelden een spelletje Jeu de boules en proefden daarbij 6 keukens, ingericht door topchefs Ron Blaauw en Michiel van der Eerde bij Mooie Boules.
Zij ontwikkelden samen met Deliveroo dit compleet unieke concept, geïnspireerd op hun eigen restaurants.
Aten bij de nieuwe hotspot Bardak, review volgt
Probeerde El Hermano de Kique uit, review volgt.

En gingen weer eens op bezoek bij Forno en Bar Spek, review volgt.

We vierden de start van de vakantie in de Garden Room van de House Bar tijdens ‘Little Italy’ . Met zomerse tunes en volop gelato, antipasti & bijpassende drankjes was dit een feestje!
We bezochten het eerste Vegan Food Festival Amsterdam, in de altijd zo zonnige Westergastfabriek. 30 Food en non-food stands maakten dit tot een waar feestje.
En probeerde het nieuwe restaurant SOIL uit, review volgt.

Nieuwe Restaurants Amsterdam-Parade

Nieuwe Events Amsterdam-Parade

Restaurant Tips Amsterdam – Augustus 2018

Nog geen culinaire plannen voor de komende weken? Hierbij wat leuke tips om te gaan bezoeken.

17 aug – 2 sep De Parade Boot – met Silent Disco aan boord 
17 aug – 2 sep De Parade 
23 augustus – 26 augustus Amsterdamse terrassen festival 
25 augustus Latin Food Festival 
26 augustus WijnSpijs Wandeling 
25/26 augustus Umami Park
31 augustus – Lobster Heaven bij 5&33. Expect delicious cocktails, great music and of course lobster!

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends