Zelfs op een druilerige zomeravond ziet het er bij nieuwkomer Restaurant Bardak in de Amsterdam Pijp op de Ferdinand Bolstraat (t.o het Marie Heinekenplein) nog gezellig uit. Zo’n plek waar je als je er langs loopt, eigenlijk het liefst naar binnen wilt. Het grote raam aan de voorkant van het pand kan helemaal omhoog. Daardoor heb je direct goed zicht op de sfeer en het interieur. Geroezemoes, veel kleur en street art, zoals dat in Tel Aviv ook is, weet mijn gezelschap – dat eerder dit jaar in de stad verbleef – te vertellen.

Restaurant Bardak: een stukje Tel Aviv op de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdam Pijp

Restaurant Bardak Amsterdam Pijp // interieur

Restaurant Bardak Amsterdam Pijp // interieur

Binnen is het een gemoedelijke drukte, en worden we meteen vrolijk welkom geheten door het personeel. Er is een mix van hoge en lage tafels.  We nestelen ons aan de zijkant van het restaurant. Zo hebben we goed zicht op alles wat er zich afspeelt.

Het glas cava waarmee we worden ontvangen smaakt heerlijk. Het is erg lastig kiezen van de menukaart, letterlijk alles lijkt ons lekker! We vragen advies aan de ober, en hij helpt ons bij het samenstellen van een echte “Bardak experience”. Arais (gehakt gegrild in een pita), baked cauliflower (dat eet je in Tel Aviv letterlijk overal, zo begrijpen we), mushroom shawarma, burnt eggplant en een frisse cherry tomato salad. Allemaal even smaakvol!

Restaurant Bardak Amsterdam Pijp // eten & drinken

Restaurant Bardak Amsterdam Pijp // eten & drinken

De granny smith martini – en red sangria cocktails maken de avond compleet.

De bediening weet ons verder nog te vertellen dat ze op dit moment de laatste hand leggen aan een nieuw menu. Veel wilden ze er nog niet over loslaten, maar één ding komen we wel te weten. Er komt shakshuka, het eenpansgerecht met eieren en tomaten, op de kaart. Meer Tel Aviv dan dat krijg je het bijna niet!

Restaurant Bardak is een welkome nieuwkomer in de toch al immer gezellige Amsterdam Pijp! Perfect om te genieten van het Tel Aviv street food, maar ook voor een spectaculaire cocktail moet je hier zijn. Wij komen in ieder geval graag terug om het nieuwe menu te proeven!

Restaurant Bardak
Ferdinand Bolstraat 12
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Restaurant Bardak, Amsterdam Pijp, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends