Het restaurant Amstel Boathouse bevindt zich op een heerlijk rustige plek aan de Amsteldijk, in het zuiden van Amsterdam. En dat is echt een verademing, vooral met de zomerse dagen van de afgelopen tijd. Lekker in de schaduw van de bomen uitkijken over het water, zonder auto’s en trams die langs razen. Zoiets is soms best lastig te vinden in de drukte van Amsterdam!

Restaurant Amstel Boathouse, Amsterdam Zuid

Restaurant Amstel boathouse – Amsterdam zuid 

Op de kaart staan kwalitatief goede, no-nonsens gerechten met een moderne twist. Wij begonnen met een carpaccio met truffelmayonaise en garnalen met knoflook en Spaanse peper, beide erg lekker. Vervolgens als hoofdgerecht diamanthaas, en een lauwwarme couscous salade. Vooral het laatste verraste me, hij werd geserveerd met een ruime hoeveelheid kort gegrilde zwaardvis filet, echt een aanrader! We konden het nog net aan om een dessert te delen, witte chocolade-mascarpone taart. Deze is echt to-die-for. En dat alles terwijl we uitkeken over de Amstel, met alleen wat geluid van het Martin Luther King Park op de achtergrond. Leuk detail is trouwens dat op de kaart bij elk gerecht een wijn (of bier!) suggestie wordt gedaan, dus ook wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen.

Tenslotte nog twee bijzonderheden die we jullie niet willen onthouden! Toen we na het eten nog even een kijkje namen binnen, bleek Amstel Boathouse naast het restaurant nog veel groter te zijn dan we dachten. Ze hebben acht aparte zalen die te boeken zijn voor bijvoorbeeld een feest, privé etentje of zakelijke presentatie. Erg leuk als je een bijzondere locatie zoekt!

En ben je van plan om binnenkort naar de Parade te gaan; Amstel Boathouse bevindt zich midden in het Martin Luther Kingpark, het park waar de Parade plaatsvindt van 17 augustus t/m 2 september 2018. Tijdens dit theaterfestival hebben ze een speciaal arrangement voor € 35,- per persoon, waarbij je zelf je favoriete gerecht van de BBQ kiest, inclusief entreekaart voor het festival én een ticket voor een voorstelling naar keuze bij de Parade. Een hele goede deal dus!

Amstel Boathouse

Amsteldijk 223
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 4 votes)
Restaurant Amstel Boathouse, Amsterdam Zuid, 4.6 out of 10 based on 8 ratings
Share this article with your friends