El Hermano de Kique, Amsterdam West. We kunnen wel stellen dat de Spaarndammerbuurt er een nieuwe parel bij heeft. Eigenaren Wieger de Vries en Dubravko Janjac halen met El Hermano de Kique de sfeer van Spaanse wijnbarretjes naar Amsterdam. Gecombineerd met een Europees sausje en een hoop goede wijnen, sherry’s en kleine gerechten vormt deze zaak een uniek horecaconcept in Amsterdam.

El Hermano de Kique, Spaarndammerstraat Amsterdam West

Stap binnen in de gezellige ruimte van El Hermano de Kique en je waant je in Spanje. Al is dat niet helemaal de bedoeling volgens de eigenaren. De bar is dan wel geïnspireerd op Spanje, maar de gerechten, wijnen en manzanilla’s (sherry’s) zijn Europees.

El Hermano de Kique

El Hermano de Kique

Wat naast de Spaanse vibe opvalt, is de vriendelijkheid van de bediening. Ook heerst een gezellige, ongedwongen sfeer. Het is een regenachtige dag (een van de weinigen deze zomer) en het is aangenaam knus binnen bij El Hermano de Kique. Ga er vooral ook langs op warme zomerdagen: buiten staan nog een aantal hoge tafels en wat bankjes, perfect om op te genieten van de late avondzon met een heerlijk glas wijn of sherry.

Dan het menu. We startten met een proeverij van verschillende ‘tafelhapjes’, zoals je dat in Spanje zou verwachten. Denk aan heerlijke kazen, olijven met ansjovis en een huisgemaakte bietenfeta-spread. Allemaal even lekker. Qua wijn werd ons een pinot noir aangeraden. Een lichte wijn om mee te starten, heerlijk fris en niet te zwaar.

Als hoofdgerecht kozen we voor de entrecotesteak en de ‘groene mix’: een mix van gegrilde groenten met huisgemaakte mini burgertjes van prei, ei, mosterd en kaas. Het menu is uitgebreid en biedt voldoende keuzes tussen vis, vlees en vegetarische gerechten.

El Hermano de Kique

El Hermano de Kique

Tussendoor maakten we een exotisch uitstapje naar een sherry proeverij. Eerlijk is eerlijk: je moet er van houden. De uitleg bij de proeverij was wel erg interessant. Zo wordt sherry gemaakt in open vaten, waardoor er een gistlaag bovenop ontstaat – de zogenaamde ‘flor’. Deze flor sluit de wijn af van zuurstof, waardoor de kenmerkende en intensere smaken ontstaan.

Kortom: hou jij van een wijntje en ben je benieuwd naar andere bijzondere dranken? Vind je shared dining leuk en hou je van de Europese keuken met een Spaans tintje? Ga dan zeker eens langs bij El Hermano de Kique. Wedden dat het niet bij één keer blijft?

 

 

El Hermano de Kique

Spaarndammerstraat 55

Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
El Hermano de Kique, Amsterdam West, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends