Het is alweer even geleden dat we bij Restaurant Jacobsz in Amsterdam Oost zijn geweest. Stom! Dat realiseerden we ons toen we het prachtige pand op de hoek van de Middenweg en de Ringdijk binnenliepen.

Restaurant Jacobsz, Amsterdam Oost

De super gastvrije en kundige bediening wees ons naar een leuke tafel bij het raam, met twee plaatsen naast elkaar op de bank en overzicht over het restaurant. Een prettige plaats.

We bekeken de kaart, de tweede dag van het nieuwe menu en vielen met onze neus in de -heerlijke citroen- boter.

Bij Restaurant Jacobsz kun je kiezen uit een 3-, 4- of 5-gangen menu, waarbij je steeds de keuze hebt uit twee gerechten. Eigenlijk altijd een vis- of vleesgerecht en een vegetarisch alternatief. Naast de menukaart kun je ook gaan voor het 6-gangen Chef’s menu, wat een verrassing inhoudt. Iedere 5-6 weken wisselt het menu.

Aangezien wij ook al best uitgebreid hadden geluncht, besloten we voor 4-gangen te gaan. En niet teveel van dat lekkere brood eten -wat je bij je aperitief krijgt-, spraken we af.

Als aperitief besloten we de huiscocktail te nemen en die was met zo lekker als ie klonk;  sap van rabarber, limoncello en cava, een frisse niet te zoete start. Voor mij een origineel alcoholvrij drankje, een passionfruit soda. Sinds ik zwanger ben -en dus niet van wijn kan genieten- word ik heel erg blij, als het alcoholvrije assortiment verder rijkt dan de standaard cola light.

Na de amuse begonnen we met de knolselderij met karnemelk, dille, citroen en een appelgel.

Restaurant Jacobsz

Restaurant Jacobsz

Dit verraste mij zeer, ik had het gevoel dat ik een kruising tussen ceviche en steak tartaar aan het eten was, lekker! Mijn +1 had de forel met paling, machedoux,  lavas en hazelnoot. Het zag er prachtig uit en ook dit was een heerlijk fris gerechtje. Bij de forel werd een witte Albarino geschonken, een perfecte match.

 

Als tussengerecht hadden we beide de Pieterman, een heerlijk baarsachtig visje met een aardappelmousseline, prei en zwarte knoflook. De wijn hierbij was een minerale Aligoté uit de Bourgogne, weer zo’n goede combinatie. Ik kon de wijn alleen maar ruiken, maar kon me helemaal voorstellen dat het goed bij elkaar matchte en dat kreeg ik ook bevestigd.

We hielden even een korte pauze en genoten van de gezellige, informele sfeer. Het publiek is leuk bij Jacobsz, je ziet vriendinnen, stelletjes en families het leuk hebben. En naast ons een ouder echtpaar. Zeer divers.

Als hoofdgerecht was er Iberico met ui, pruim en een jus van drop en voor mij de ravioli met cantharellen, spinazie, lavas en sjalot. Bij de Iberico schonk de bediening een steengoede, fruitige rode vin nature, de Grololo uit de Anjou, gemaakt van de Grolleau druif. Een originele, pure wijn zonder toevoegingen als sulfiet e.d. En fruitig, maar niet zoet! Bij Jacobsz hebben ze een prachtige wijnkamer, waar 50% van de wijnen vin nature is en 50% klassiek. Dat zie je dus ook terug in je wijnarrangement.

Restaurant Jacobsz

Restaurant Jacobsz

 

Na alle gerechten, die hoog op smaak worden gereserveerd, is het tijd voor een zoet dessert. We kiezen beiden voor een ander dessert, zodat we alles kunnen proeven. Een yellow velvet met yuzu, witte chocolade, meringue, wakemomo, sesam en macademia met daarbij -hoe leuk- een yuzu saké! En een amandel tartelette met witte chocolade, abrikoos en sinaasappel. Een heerlijke afsluiter van een informele, culinaire avond!

En toen werden we bij de heerlijke Vascobelo koffie nog even verrast met een huisgemaakt bokkenpootje, yes wat lekker!

 

Tot slot kregen we nog een rondleiding door dit fantastische pand. En wist je dat ze bij Restaurant Jacobsz boven dus een prachtige zaal hebben voor een huwelijk of een private dinner? Ook daar kun je hetzelfde menu geserveerd krijgen als beneden!

Voor de heren -en vast ook dames- is er een cigar room. Ook deze is weer zo mooi ingericht! Het is dat ik niet rook, je zou er bijna een sigaartje voor opsteken.

Restaurant Jacobsz blijft bij ons favoriet, heerlijk eten tegen een eerlijke prijs, met echt een uitstekend wijnarrangement. De bediening verdient een pluim, zo goed zie je het niet vaak meer in Amsterdam. Het huidige menu is nog zo’n 4-5 weken te proeven, dus ga er snel heen!

Restaurant Jacobsz

Restaurant Jacobsz

Restaurant Jacobsz

Ringdijk 1, Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Restaurant Jacobsz, Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends