Op een levendige hoek, op de Valentijnkade in Amsterdam Oost / Indische buurt, zit sinds een tijd Bistro Zebra. Een restaurant dat, volgens de website, de moderne wereldkeuken voert. Dat willen we natuurlijk met eigen ogen zien en proeven. We worden hartelijk welkom geheten door het personeel, en nestelen ons op het ruimte terras tussen de rest van de gasten. Waarvan velen uit de naaste buurt komen, zo begrijpen we later. Een echte aanwinst voor deze toch al leuke buurt, aldus de bewoners!

Laat je verrassen door de wereldkeuken van Bistro Zebra in Amsterdam Oost

Bistro Zebra Amsterdam Oost // snacks

Bistro Zebra Amsterdam Oost // snacks

Terwijl we genieten van het aperitief bestuderen we de kaart. Wereldkeuken dus, we treffen er dan ook voornamelijk klassiekers van over de hele wereld aan. Op het eerste oog lijken de gerechten wellicht niet zo spannend. Maar niets is minder waar, zo blijkt. We besluiten voor de proeverij te gaan. Daarmee vertrouwen we de keuze voor de gerechten volledig toe aan de chef.

Om af te trappen met zuurdesembrood met zeewier en miso-boter, wow! Hoe bijzonder kan een simpel mandje “brood met boter” zijn. Daarnaast viskoekjes en gehaktballetjes. Allebei even vers en vol van smaak. Je proeft de Aziatische invloeden echt in de gerechten terug.

De eerste echte (koude) gang bestaat uit gado gado. Op het oog misschien een makkelijk gerecht, maar ook hierbij weten de chefs van Bistro Zebra ons te verrassen. De groenten perfect beetgaar gekookt en een pindasaus zoals je ‘m nog niet vaak geproefd hebt.

Bistro Zebra Amsterdam Oost // voorgerecht

Bistro Zebra Amsterdam Oost // voorgerecht

Dan twee warme gangen. Gerookte koolvis met noedels en kimchi (zelf gefermenteerd), en biefstuk met rijst en groenten. En zo eenvoudig als het hier misschien wordt beschreven, zo vol en intens zijn de smaken. De borden zien er allemaal keurig verzorgd uit, maar zonder onnodige opsmuk en “moeilijk gedoe”. What you see is what you get. We genieten volop.

Om nog maar niet gesproken te hebben over de heerlijke (natuur)wijnen die ze bij de gerechten schenken. Met op de wijnkaart veel keus in land en druif, en een bediening die goed kan adviseren.

We sluiten de avond af met een brownie en huisgemaakt ijs. En kunnen alleen maar zeggen; wat een waanzinnig leuk en goed buurtrestaurant, voor eigenlijk heel Amsterdam!

Bistro Zebra
Valentijnkade 34
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends