“Oriental City” een typisch Kantonees Chinees restaurant, waar je heerlijk Dim Sum kan eten (alleen mogelijk tijdens de lunch). En een uitstekende grote kaart  voor middag en avond. “Oriental City” is gelegen aan de Oudezijds Voorburgwal, hoek Damstraat.

Al meer dan 30 jaar zijn ze gespecialiseerd in de authentieke Kantonese keuken. Erg veel Chinese families weten hun weg hier naartoe te vinden. Steeds meer Amsterdammers en toeristen zijn  inmiddels ook bekend met de kwaliteit van dit restaurant.

In het weekend staan hier dan ook rijen wachtenden. Het wachten is echter meer dan de moeite waard. De overige dagen is het ook druk, maar ben je sneller aan de beurt. (Een tafeltje bespreken is dan ook aan te bevelen)

Een van de beste Dim Sum Restaurants in Amsterdam

Culi Amsterdam is hier ook  vaak te vinden en heeft een aantal favoriete dimsums die je echt moet proberen, waaronder; krokant gebakken wontons met garnalen of rundvlees. Gestoomde dimsums met garnalenpaté, bamboo, varkensvlees, pinda’s en/of coquilles. Krokante toast met garnalen en sesamzaad en de heerlijke dumplins met geroosterd varkensvlees of rundvlees met groenten; daarnaast zijn de Pekingeend pannenkoekjes en de rijstrollen met gestoomde kip ook meer dan het proberen waard.

Je kunt lekker met z’n tweetje gaan dimsummen, maar met een grote groep familie of vrienden aan een tafel met draaiplateau is ook erg leuk om te doen. De service is goed ,de mensen zijn vriendelijk en het eten is uitstekend.

Adres: Oudezijds Voorburgwal 177-179, Amsterdam
Buurt: Centrum
Prijscatgorie: voor €15 – €20 p.p. ga je meer dan voldaan naar huis.
Website: oriental-city.com
Sfeer: Typisch Chinees, druk, levendig en gezellig

Lees ook ons Dim Sum Amsterdam special

Lees ook de review over Dim Sum restaurant Oolong Amsterdam

Lees ook ons artikel over Dim Sum Now Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Dim Sum bij Oriental City, 6.3 out of 10 based on 9 ratings
Share this article with your friends