Sababa – Amsterdam, Kinkerstraat

Vier kaaskoppen die elkaar kennen van de tennisclub. Alle vier met een zelfde droom; een eigen onderneming. Na een aantal reizen, goede brainstorms een een sterk concept was daar: Sababa! Hebreeuwse straattaal voor ‘no worries’, de Hakuna Matata van de Lion King. En als je bij Sababa over de drempel stapt kun je inderdaad voor even al je zorgen vergeten.  

Sababa Amsterdam – Kinkerstraat

Op de kaart vind je pita’s met verschillende heerlijke combinaties, rijk belegde salades die je smaakpapillen doen tintelen, geroosterde groenten en de beste zoete aardappelfriet met huisgemaakte mayonaise. Er is een rijk aanbod voor vegetariërs, veganisten en voor de vleesliefhebber. Kortom; voor ieder wat wils. Op de pita’s zijn ze trots zegt Bob, een van de eigenaren. “Het was een lange zoektocht naar het perfecte desem pita broodje, maar die hebben we absoluut gevonden.” 
Op het menu staan ook heerlijke sides zoals de halloumi friet en Sababa’s bloemkool. Voor de mensen die liever geen keuze maken is er de mezze. Op deze plank zitten onder andere mini pita’s, gerookte geroosterde aubergine, de verrukkelijke zoete aardappelfriet, huisgemaakte hummus, falafel en nog veel meer. 
De falafel is er één die we nog niet vaker zo hebben gegeten. Zoveel smaken in een perfect rond balletje. Wat is het geheim? Dat willen ze natuurlijk niet met ons delen. In principe zouden we hier iedere week kunnen eten, alles is lekker en ook zeker genoeg. Sababa doet ook aan bezorgen maar wij raden aan zeker langs te gaan in deze knusse en goed uitziende plek op de Kinkerstraat 230.

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Special: Het lekkerste uit het Midden-Oosten, gewoon in Amsterdam!, 8.5 out of 10 based on 6 ratings
Share this article with your friends