Wij mochten vorige week aanschuiven bij REM, en dat is absoluut geen straf. Je hebt hier niet alleen iconisch uitzicht over het IJ, maar kunt ook genieten van heerlijke fine dining gerechten, cocktails, bites en wijnen. We vertellen je graag meer.

REM: een restaurant, bar, meeting spaces en riant dakterras

REM is een initiatief van horeca-ondernemers Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes en is dus gevestigd in het Rem-Eiland. Naast het restaurant vind je er ook een bar, meeting spaces en als klap op de vuurpijl een dakterras met wijds uitzicht. Je gaat er naartoe voor verrassende cocktails en dito bites, of mooie fine dining gerechten met bijpassende wijnen. Niet verkeerd, dachten wij zo. 

Eten waar je ‘u’ tegen zegt door chef-kok Bobby Rust 

De keuken wordt aangestuurd door chef-kok Bobby Rust. Hij deed hiervoor jarenlange ervaring op bij bekende namen zoals Ron Gastrobar, De Librije en Envy Amsterdam. Al deze ervaring uit zich bij REM in niet te versmaden vlees-, vis-, en vega gerechten. Wij proefden een combinatie van het voorgaande in een 4-gangen Chef’s menu. Daar waar mijn tafelgenoot koos voor de konijn en rogvleugel, ging ik voor vegetarische opties in de vorm van witte asperges en beet wellington. Door af en toe een vorkje van elkaars bord mee te prikken, hebben we op deze manier een mooie indruk gekregen van de keuken. Met stip op 1 is uiteindelijk de beet wellington geëindigd; niet alleen een plaatje om naar te kijken, maar ook heerlijk rijk van smaak.

En zoals je mag verwachten van zo’n goede keuken, werd ieder gerecht gecompleteerd met een allersmakelijkst wijntje. Waren wij even blij dat we op de fiets waren gekomen. Ben je nou met de auto naar het restaurant afgereisd, dan kun je ook kiezen voor het BoB-arrangement, bestaande uit onder meer een non-alcoholische Spaanse Merlot en een Bora Bora Brew met ananassap en bitters. 

Nog even nagenieten terwijl de zon ondergaat

Wát een ontspannen sfeer hing er de hele avond in REM. Terwijl de lichten wat verder werden gedimd en we de zon in het IJ zagen zakken, genoten wij nog van ons toetje bestaande uit artisjok en appel. Wij zijn maar wat blij met deze aanwinst in de houthavens en keren absoluut terug. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends