Cupcakes, scones, quiches en bonbons: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Een artikel over de beste plekken voor een High Tea van Amsterdam moést er dus gewoon komen. Punt. De broekriem moet inmiddels een gaatje losser, maar man oh man, wat hebben we genoten.

THE DUCHESS

THE DUCHESS, Amsterdam

De Afternoon Tea bij THE DUCHESS is met recht een hele ervaring te noemen. Je neemt plaats op een riante fauteuil, met een al even riant zicht op de open keuken. De komende uren ben je zoet; te beginnen met klassieke scones met vanilla clotted cream, waarna de sandwiches en quiche aan de beurt zijn en je vervolgens ook nog eens wordt verblijd met een etagère vol heerlijke zoetigheid. De macaron met citroensmaak, chocolade ganache en witte chocolade cheesecake springen er voor ons uit. Deze laatste is trouwens een waar kunstwerk, versierd met bladgoud en vervaardigd in de vorm van een tulp. Bijna zonde om op te eten. Bijna dan.

MosaicAffairs

Ga je voor het echte huiskamergevoel? Dan is MosaicAffairs dé plek voor jou. Elf jaar geleden opgezet als creatieve werkplaats, er worden namelijk hele mooie dingen gemaakt met mosaïc, maar inmiddels véél meer dan dat. Een inspirerende plek voor workshops met mosaic bijvoorbeeld en een gezellige tea room om de middag door te brengen met je familie, vrienden, of collega’s. Wat je kunt verwachten qua hapjes? Klassieke scones met clotted cream, sandwiches, quiche en brownies zijn van de partij. Het smaakt allemaal heerlijk. Goed om te weten: reserveringen worden aangenomen vanaf vier personen.

Happyhappyjoyjoy

Een High Tea met een twist, of eigenlijk een Happy Tea zoals ze het zelf noemen. Blij worden wij zeer zeker van al het lekkers dat wij voorgeschoteld krijgen bij Happyhappyjoyjoy. Denk: een grote, ronde, rieten mand vol lekkers in een zeer interessante ambiance waar je niet uitgekeken raakt. Het is net of je in Azië bent. We genieten van mini peking bao, mini duck springroll en pangsit gevuld met varkensvlees, om maar wat te noemen. Aangevuld met zoetigheid uiteraard, zoals mini mantao met gecondenseerde melk en de alom bekende spekkoek. En dan is het zo, zonder dat je het doorhebt, ineens ruim twee uur later.

De Drie Graefjes

De Drie Graefjes, Amsterdam

De Drie Graefjes, is dat niet die plek waar je de beste Red Velvet taart van Amsterdam kunt eten? Jup, helemaal waar. Wij waren dan ook maar wat blij toen deze zelfde taart onderdeel bleek te zijn van de High Tea. We krijgen soep en sandwiches en gelukkig ook heel veel zoet. Naast Red Velvet, vinden we ook carrotcake, bananencake, cheesecake, cupcakes en verschillende koekjessoorten op ons bord. We krijgen het niet allemaal op, maar dit is geen probleem: het overgebleven eten mag mee naar huis in een doggiebag. En dan opeens is kliekjesdag lang zo erg nog niet.

IJkantine

High tea’en met een view? Dan moet je bij IJkantine zijn, waar je prinsheerlijk in de zon op het terras over het water kunt turen. En dat is dan ook precies wat we hebben gedaan. Je krijgt hier een klassieke High Tea, onder meer bestaande uit scones, sandwiches met pastrami en zalm, bonbons en puntjes taart. Een ongedwongen, zonovergoten middag in een gezellige ambiance, daar willen we er graag meer van. Laat die zomer maar komen.

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends