We hebben weer een nieuwsupdate voor jullie klaarstaan, met alle ins en outs op culinair gebied in Amsterdam. Welke nieuwe restaurants een bezoekje waard zijn en welke evenementen je komende weken niet mag missen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!  

Nieuwe restaurants Amsterdam

Eind mei opende Oeuf in hartje De Pijp. In tal van wereldsteden waren al egg shops te vinden, maar Amsterdam bleef nog een beetje achter. Tot nu! Omelet, burger met ei en french toast; je vindt het hier allemaal. 

Ken jij het nieuwe, Italiaanse restaurant La Fiorita al? De chefkok stond hiervoor bij Toscanini in de keuken. Heerlijke antipasti, primi en secondi in een al even heerlijk interieur. Leuk weetje: de eigenaar runt ook het populaire pizzarestaurant La Perla. 

Karaat, Amsterdam

In de Amsterdamse Houthavens kunnen we vanaf nu terecht bij Karaat. Denk: een gigantische zaak met knap interieur, metershoge plafonds en een groot, zonnig terras. Je eigen biertje tappen onder het genot van verrassende happen, daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Oh, en vanavond is het openingsfeestje!

Amsterdam Noord wordt leuker en leuker, want vanaf heden kunnen we daar terecht bij creatieve buitenplaats en zomer café De Distel. Je komt hier voor concerten en all you can eat pizza feestjes, maar vooral om te genieten van de goede, laidback sfeer.

Ook aan de Bilderdijkstraat zit weer iets nieuws, namelijk Ginger & Gems. Hier vind je gerechten, drankjes en smeersels met, jawel, gember erin verwerkt. Je vindt er ook gems, zoals sieraden bijvoorbeeld, wat de naam verklaart. Wij gaan langs. 

Aan de Westerstraat is El Pibe geopend, een restaurant dat het verhaal van Argentinië vertelt. Op het menu staan gerechtjes om te delen, maar ook cocktails en Argentijnse wijnen.

Eten middenin de keuken van Restaurant Vermeer en na het diner word je thuisgebracht. We hebben het hier over Naylor’s, waar je slechts met zijn zessen kunt eten en alleen op uitnodiging van Chef Chris Naylor. Exclusiever wordt het niet. 

NAZKA, Amsterdam

Waar voorheen de Stadskantine zat, opent zeer binnenkort Peruaans Restaurant NAZKA. De keuken serveert zowel klassieke als meer innovatieve, Peruaanse gerechten. Wij kunnen niet wachten! 

Hier waren wij afgelopen weken

Eind mei was het weer tijd voor het jaarlijks terugkerende evenement Taste of Amsterdam. Wij waren aanwezig en hebben een hoop lekkers geproefd, waaronder heerlijke wijn bij de Coravin winebar. Ook bestaat Hilton alweer 100 jaar, reden voor een feestje dus! Dit hebben we met hen gevierd onder het genot van een Cookie Cocktail (of twee, misschien drie..). We zijn in de watten gelegd bij Restaurant PRESSROOM van het INK Hotel; de review komt binnenkort online. Verder zijn we heel Amsterdam doorkruist voor onze Midden-Oosten Special en komen binnenkort ook onze artikelen online over de beste plekken voor een High Tea en de beste restaurants voor Private Dining. Dus, stay tuned! 

Food events 

Er staat weer genoeg leuks op de planning de komende weken; hierbij een aantal evenementen op een rijtje. Alvast veel plezier!  

Dit weekend kan je nog genieten van de lekkerste wijnen en een hoop gezelligheid tijdens het Bacchus Wijnfestival. 

20 juni (meerdere data): Groovy Tables 2019Daal neer op het dakterras van HoogtIJ Amsterdam-Noord, geniet van het uitzicht en laat je in de watten leggen door de chefs van restaurant DAALDER. 

22 – 23 juni: Asian Street Food Festival; Asian Street Food Festival voor Asian Food & Culture liefhebbers. 

28 juni: Zuidas Culinair Zomerfeest; je komt hier om een hapje te eten, een (of meerdere) drankje(s) te drinken en een dansje te wagen.  

30 juni: Zilte Zondag bij RazmatazZon, oesters en Sancerre! 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends