Vorige week hebben wij gegeten bij The Burger Room, het allernieuwste restaurant op het Museumplein in Amsterdam Zuid. En wow, wij zijn onder de indruk! Als je op zoek bent naar een plek met heerlijke hamburgers, cocktails en een prachtig interieur, lees dan snel verder.

The-Burger-Room-Restaurant-Amsterdam-Zuid-Paulus-Potterstraat
The Burger Room – Restaurant Amsterdam Zuid

The Burger Room – Restaurant Amsterdam Zuid

Bij binnenkomst zou je niet zeggen dat je een hamburgerrestaurant binnenstapt. Eerder een hippe cocktailbar! Er hangt een indrukwekkend kroonluchter; en met de marmeren bar, donkergroene fluwelen stoelen en de gouden accenten ziet het er spannend en luxueus uit. The Burger Room is in handen van Gordon. Bij het menu en het interieur heeft hij zich laten inspireren door The wizard of Oz. Overal zijn kleine knipoogjes naar dit thema doorgevoerd, met als hoogtepunt de rode schoentjes die je ziet als je op weg bent naar de toiletten.

We worden hartelijk ontvangen en beginnen met een cava. Deze komt in prachtige, zware, kristallen glazen.  Deze verwennerij gaat verder wanneer we het eten krijgen. We starten met de nacho’s vooraf. Een hele ruime portie met een royale portie toppings. Kaas, guacamole en tomatensalsa én we krijgen al een voorproefje van de nieuwe kaart, namelijk de pulled jackfruit. Bijna niet van echt vlees te onderscheiden en met een echte barbecuesmaak. Wij zijn fan!

The-Burger-Room-Restaurant-Amsterdam-Zuid-Paulus-Potterstraat-2
The Burger Room – Restaurant Amsterdam Zuid

Ook de burgers vallen erg in de smaak. Ruime, sappige burgers van het beste rundvlees op brioche broodjes, met verrassende combinaties. Wij proefden bijvoorbeeld de Cyclone burger met foie gras en truffelmayonaise, en de burger met tonijnsteak, wakame en wasabimayonaise. Beide echte toppers. We probeerden ook de veganistische burger uit, met verrassend goede vegan kaas en vegan mayonaise. En als je toch last van keuzestress hebt, dan kun je altijd nog je eigen burger samenstellen. Jam!

Als dessert weten we de freakshakes te weerstaan en sluiten we af met de cheesecake, de dame blanche en de brownie. De perfecte afsluiting van dit diner!

The Burger Room
Paulus Potterstraat 30H
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
The Burger Room - Restaurant Amsterdam Zuid, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends