Gin 1689, één van de snelst groeiende ginmerken van Nederland, heeft gisteren, tijdens een prachtige zeiltocht met pers en genodigden op het IJsselmeer, de eerste Nederlandse Pink Gin gelanceerd. Het recept van de Pink Gin is gebaseerd op het authentieke recept van Gin 1689, met daaraan toegevoegd aardbei en framboos, waardoor een “pink”-achtige kleur ontstaat. In het eeuwenoude recept, dat Gin 1689 na 18 maanden zoeken heeft gevonden in de fameuze British Library, werden deze 2 ingrediënten al geadviseerd om erbij te serveren. “ze waren toen dus al dichtbij de uitvinding van ‘Pink Gin’ “de trend van zomer 2019” aldus oprichter Alexander Janssens.

In Europa en de UK is Pink Gin een ware trend op dit moment. Pink Gin heeft deze zomer een groei van wel 22% laten zien in de verkoopcijfers. We mogen hier dus spreken over een enorme populariteit. Genoeg reden om dit deze zomer in Nederland ook te introduceren.

Behalve de unieke geschiedenis van Gin 1689, heeft de gin ook een heerlijke smaak. Het is eentraditional London Dry Gin. Wat betekent dat het een hoog gehalte jeneverbes heeft. Verder heeft het veel fruitigheid van appel, peer en citrus, tonen van gedroogde sinaasappel- en citroenschil. Daarnaast heeft deze gin een mooie lange kruidige afdronk van verschillende specerijen zoals; nootmuskaat, kruidnagel en anijszaad. Door het toevoegen van extra framboos en aardbei krijgt de gin nu zachtere, fruitige tonen en zo ontstaat ook de roze kleur. Het resultaat is een heerlijke zomerse smaak. Een gin voor vrouwen en mannen met zelfvertrouwen.

Gin 1689 is gebaseerd op het 330 jaar oude recept uit de tijd dat Willem van Oranje Koning was van Engeland. Hij heeft toen het Nederlandse product gin populair gemaakt bij het grote volk. Het begin van de gin-opmars welke daarna de wereld veroverde. Gin 1689 brengt 330 jaar later dit authentieke gin recept opnieuw terug op de markt.

Speciale Introductie Aanbieding Queen Mary Pink Gin:

Speciaal voor de lancering van de Queen Mary Pink Gin is deze nu tijdelijk te verkrijgen voor slechts €29.95 (ipv normaal €36.95). Klik hier voor deze introductie aanbieding!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Gin 1689 lanceert eerste Nederlandse Pink Gin, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends