Het allernieuwste restaurant in de Pijp in Amsterdam is Peruaans restaurant NAZKA, op de Van Ostadestraat. Het is sinds vorige week open en wij waren uitgenodigd voor een 5 gangen verrassingsmenu. Yes! Lees hieronder alles over dit nieuwe fine dining restaurant.

NAZKA-Peruaans-restaurant-van-ostadestraat-Amsterdam-de-Pijp
NAZKA – Peruaans restaurant -De Pijp Amsterdam

Restaurant NAZKA – Peruaans Restaurant – De Pijp Amsterdam

De Peruaanse keuken staat bekend om haar vele etnische invloeden en haar rijke smaken. Denk bijvoorbeeld aan de vele sterrenrestaurants in Lima, aan de verse vis en aan de Creoolse en Chinese invloeden. Wij zijn dus erg benieuwd naar NAZKA!

We worden hartelijk ontvangen door eigenaar Raul Lansink en zijn crew. Raul heeft Peruaanse roots en wil de smaken uit zijn jeugd naar Amsterdam brengen. NAZKA bevindt zich in het pand waar eerst de Stadskantine zat.  De afgelopen maanden is er keihard gewerkt om deze plek om te toveren tot een licht, modern restaurant. Ook vandaag worden er nog de laatste puntjes op de i gezet.

NAZKA-Peruaans-restaurant-van-ostadestraat-Amsterdam-de-Pijp-2
NAZKA – Peruaans restaurant – De Pijp Amsterdam

We starten met een drankje en wat hapjes en gaan daarna aan tafel om te starten met het eerste gerecht. Dat is de Ceviche Classico: zeebaars gegaard in Leche de Tigre, geserveerd met geroosterde mais, rode ui en koriander. Heel goed uitgevoerd en de smaak brengt ons direct terug naar de Peruaanse kust. Daarna eten we het meest verrassende gerecht wat mij betreft. Gebakken aubergine, geserveerd met gerookte Griekse yoghurt en een saus van Aji Panca, miso en hoisin. Chef Christian Motte legt uit dat in dit gerecht invloeden van zowel Arequipa als Japan terugkomen, en wow, het is echt een bijzonder lekkere combinatie.

Als derde gerecht krijgen we een prachtig opgemaakt visgerecht, met tarbot, inktvis en gamba in een marisco saus. Dit wordt geserveerd met Tacu Tacu, een licht aangebakken blokje van rijst en linzen. Dit wordt gevolgd door een topper die we allemaal kennen uit Peru: Lomo Saltado. Maar dan wel een Lomo Saltado die naar een hoger niveau is getild! Diamanthaas met een aantal Peruaanse aardappelsoorten, in een saus van Pisco en soja. De lunch wordt afgesloten met een Peruvian Mess met quinoa ijs en een granita van Peruaanse mint. Wij gaan voldaan en met ons hoofd vol herinneringen aan Peru weer naar huis. Een echte aanrader!

Nog meer Zuid-Amerika inspiratie nodig? Check dan ook dit artikel wat we eerder schreven over de beste Zuid-Amerikaanse restaurants van Amsterdam!

NAZKA
Van Ostadestraat 352-354
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant NAZKA - Peruaans Restaurant - De Pijp Amsterdam, 8.7 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends