Hoera, weer een update over de nieuwe restaurants en andere culinaire nieuwtjes van Amsterdam! Want nu de code oranje ingewisseld is voor hittegolven, is het extra lekker om de deur weer uit te gaan. Voor een lekker drankje op het terras, of een hapje eten in de schaduw. Wij trotseerden de hitte en gingen proeven bij de nieuwste en beste restaurants van de stad. En natuurlijk hebben wij ook de food events voor de eerste helft van juli voor jullie op een rij gezet. Geniet van de zomer!

nieuwe restaurants amsterdam stan&co
STAN&CO – Nieuwe restaurants in Amsterdam

Nieuwe restaurants Amsterdam

STAN&CO Amsterdam heeft haar deuren geopend aan het Weesperplein. Deze all day hotspot vind je in het nieuwe Capital C in de Diamantbeurs. Mét een terras, dus perfect voor de zomer!

Liefhebbers van barbecue en mooie stukken vlees opgelet: Café Carbòn heeft een nieuwe vestiging geopend op de Westerstraat! Wij gingen er al een hapje eten, de review vind je binnenkort op onze site.

La Place heeft een flagship restaurant geopend in het voormalige V&D pand aan de Kalverstraat. Lekker voor de klassiekers als de huisgemaakte appeltaart, maar ook voor een ruime keuze aan vegetarische en biologische gerechten.

Misschien wel het leukste barretje op het Leidseplein: de Kopstootbar! En sinds kort kun je hier ook heerlijke pizza’s eten, bij de pop-up Luca’s Pizza.

Heb je moeite om met deze mooie dagen nog een vrij plekje aan het water te vinden? Dok du Nord is geopend! Als je geluk hebt ben je nog één van de early adaptors van deze mediterraanse bistro aan het IJ.

En we blijven in de mediterraanse hoek, want in de Pijp is Laffa geopend! Wij gaan volgende week een kijkje nemen, dus houd onze blog in de gaten. 

nieuwe restaurants amsterdam nieuwe chef Bodon Rob Kapiteyn
Nieuwe chef Bodon – Rob Kapiteyn

Deze zomer opent het vegan ijsmerk Van Leeuwen hun allereerste vegan ice-cream kiosk in Amsterdam. Je vindt deze hippe ijswinkel in de kiosk van de Juicebrothers, aan de Admiraal de Ruyterweg.

Volgende maand opent restaurant Compartir in Amsterdam West: een borrelplank restaurant. Jawel, van hetzelfde meisje die vorig jaar heel Amsterdam af fietste om jou je borrelplak voor in het park te brengen. Wij kunnen niet wachten!

En daarnaast leuk nieuws bij Bodon, want daar is vanaf augustus een nieuwe Chef de Cuisine: Rob Kapiteyn. Wij zijn nu al benieuwd hoe hij zijn draai gaat geven aan de traditionele Franse keuken!

Hier waren wij afgelopen weken

NAZKA-Peruaans-restaurant-van-ostadestraat-Amsterdam-de-Pijp
NAZKA – Nieuwe restaurants Amsterdam

We hebben heerlijk ontbeten bij Pauze, het prachtige garden café van het Pulitzer.

Daarnaast is het haringseizoen weer geopend, en om dit te vieren hebben we de haringparty van Restaurant C bezocht.

Nog voor de officiële opening brachten we een bezoekje aan NAZKA, het nieuwe Peruaanse fine dining restaurant in de Pijp. Onze review lees je hier!

Bij Vondelpark3 hebben ze sinds kort een nieuwe invulling van hun menukaart, geïnspireerd door de Keto-lifestyle’. Heerlijke gezonde en verrassende gerechten, ideaal als je wel lekker uit eten wilt en toch aan je strandlichaam wilt werken! Wij gingen er vorige week eten, je leest snel wat we ervan vonden.

En we namen een kijkje bij het nieuwe Argentijnse restaurant El Pibe, op de Westerstraat, waar ze afgelopen weekend een aperitivo hielden.

Food events Amsterdam 

Ook in juli staan er weer smakelijke food evenementen op de agenda! We hebben de leukste food events in Amsterdam weer voor je op een rijtje gezet:

3 juli – Unlimited Wings Wednesday bij Bar Karakter – Fans van chickenwings verzamelt u!

5 & 6 juli – Opening weekend Hula Hula – Neem als eerste een kijkje in dit late night paradijs met  tropische cocktails en eten uit Hawaii.

6 & 7 juli – El Pibe presents Aperitivo Negroni Een speciale Aperitivo op de Westerstraat om de 100ste verjaardag van de Negroni te vieren.

7 juliThe Bottomless Brunch in het INK hotel – Brunchen inclusief een cocktail en gratis refills van je glaasje bubbels.

7 juli Sunday Brunch | Live Jazz – houd je meer van jazz dan van gratis bubbels? Ga dan naar deze  brunch bij de Groene Olifant!

11 & 12 juli – Waterfront Chill & Groove Een culinaire muziek event, met eten van onder andere Julius Jaspers en Michel van der Kroft (’t Nonnetje **).

12 – 14 juli – Festival TREK – Het Amstelpark wordt omgetoverd tot openluchtrestaurant.

12 – 14 juli Mosselfestijn Persijn – Eet voor 15 euro een pannetje mosselen met friet op het terras bij Persijn.

13 & 14 juliStreet Food Festival  – Foodtrucks met streetfood van over de hele wereld, met een DJtje erbij.

Veel plezier!

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Nieuwe restaurants, hotspots en foodevents in Amsterdam – juli 2019, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends