Café Carbòn heeft een nieuw restaurant geopend aan de Westerstraat in de Jordaan in Amsterdam. Dat is heerlijk nieuws! Nu de zomer weer begonnen is, beginnen wij namelijk ook weer zin te krijgen in barbecue. En wat is er beter dan dat iemand een stukje vlees perfect voor je bakt? Wij namen dus snel een kijkje bij deze nieuwe vestiging van dit barbecuerestaurant.

Cafe-carbon-westerstraat-restaurant-amsterdam-west-caprese
Café Carbòn, Restaurant Amsterdam Jordaan

Café Carbòn, Restaurant Amsterdam Jordaan

Café Carbòn kennen we natuurlijk al een tijdje, want ze hebben al twee andere vestigingen: in de Pijp en in Zuid. De sfeer die ze daar hebben, is ook helemaal doorgetrokken in deze nieuwe vestiging in de Jordaan. Supersfeervol doordat de originele bar, uit de bruine kroeg die hiervoor in het pand zat, is behouden. Je proeft direct die western steakhouse sfeer, gecombineerd met een moderne bakstenen muur, leuke lampjes en muurschilderingen. We like!

Het is erg lekker weer, dus wij nemen plaats op het kleine terras voor het restaurant. Na een broodje met huisgemaakte dip krijgen we de voorgerechten. En we worden direct verrast door de carpaccio! Deze klassieker met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas is hier in een modern jasje gestoken doordat hij geserveerd wordt op krokante papadums. Daarnaast eten we hotwings die echt lekker hot zijn door de piri piri marinade, en een salade caprese.

Cafe-carbon-westerstraat-restaurant-amsterdam-centrum-steak
Café Carbòn, Restaurant Amsterdam Jordaan

Als hoofdgerecht krijgen we opnieuw een paar toppers van de kaart geserveerd. Ik ben vooral onder de indruk van de rib-eye, een mooie ruime portie, perfect gebakken en op een houten plank met een vlijmscherp mes geserveerd, zodat je hem zelf kunt aansnijden. Mijn tafelgenoot zweert bij de lamsrack uit Nieuw Zeeland. Ook de gegrilde gamba’s zijn heerlijk! En sla zeker de friet niet over: hele knapperige, rustieke frietjes. Yam!

Omdat alles zo lekker is, zijn we na het hoofdgerecht meer dan voldaan, en slaan we het dessert over. Helaas, want de sticky toffee klinkt ons fantastisch in de oren. Een goede reden om terug te gaan!

Café Carbòn (Jordaan)
Westerstraat 76-78
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Café Carbòn, Restaurant Amsterdam Jordaan, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends