In het Apollo Hotel in Amsterdam Zuid is niet alleen The Harbour Club gevestigd, maar ook het Franse restaurant Bodon, La Grande Brasserie. Een traditionele Franse keuken, maar dan in een modern jasje. Aan de buitenkant is het gebouw bepaald niet mooi te noemen, maar bij binnenkomst verrast het ons. Het begint al bij de receptie, waar je in de gezellige lobby voor een drankje terecht kunt, vóór of na het tafelen. Het interieur is geïnspireerd op Parijs uit de jaren 50-tig, met veel koper, fluweel, marmer en zijde, drukke patronen en gouden palmbomen en kroonluchters.

Bodon, La Grande Brasserie, Amsterdam Zuid

Bodon La Grande Brasserie

Bodon La Grande Brasserie

Dineren bij Bodon gaat gepaard met ware showelementen, er worden aan tafel eenden geperst, kreeften gegratineerd en crêpes geflambeerd. Op het menu traditionele Franse gerechten. In de open keuken zwaait chef Inan Sahin de scepter voorheen werkzaam bij o.a. L’Europe en Floor 17.

We mogen plaatsnemen in een mooi nisje, met uitzicht op het 5-grachten punt, daar staan de bubbels voor ons klaar, en niet zomaar bubbels, nee Dom Pérignon bubbels, ook nog geserveerd met kaviaar (wat een feestje). Ook krijgen wij een heerlijke rillete van eend, met zuurdesembrood, op tafel. We beginnen hierna met oesters, keuze uit 4 soorten waarbij we goed geadviseerd worden. We gaan door met een heerlijke amuse, afgewerkt met truffel. Als voorgerecht gaan we voor een perfecte bouillon van kreeft met saffraan, knolselderij en appel  en een klassiek bereide handgesneden steak tartare, met een rauw eitje on top. Voor het hoofgerecht kiezen we de risotto met truffel en de slakken met kruidenboter en brioche, dit kun je toch niet overslaan in een echte Franse Brasserie. En idd het stelt verre van teleur. Om dit feestje af te sluiten delen we nog een citroenmeringue met vanille, behalve dat deze net op een echte citroen lijkt, is ook dit erg goed van smaak.

De wijnkaart is ook een aangename verrassing, met niet alleen de Dom Pérignon per glas, maar ook een aantal andere, echte mooie Franse wijnen zijn per glas te verkrijgen.

Met ook nog eens een erg goede service behoort Bodon tot één van onze favoriete Franse restaurants in Amsterdam, jullie zien ons hier snel weer terug.

Grande Brasserie Bodon
Apollolaan 2
Amsterdam Zuid

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends