So Dutch Afternoon Tea

So Dutch Afternoon Tea

Bij Culi houden we van culinaire verwennerijen, dus toen we hoorden dat De L’Europe een nieuwe Afternoon Tea op de kaart heeft gezet, hebben we die meteen getest. De So Dutch Afternoon Tea, de naam zegt het al, stelt Nederlandse tradities centraal. Amsterdam is een hele fijne Afternoon Tea rijker!

Nieuwe Afternoon Tea: So Dutch Afternoon Tea bij De L’Europe Amsterdam

De Afternoon Tea wordt geserveerd in de Promenade bar van het hotel. Een plek met fijne aparte zitjes, en uitzicht op de Amstel.

So Dutch Afternoon Tea / Delfts Blauw

So Dutch Afternoon Tea / Delfts Blauw

Het So Dutch thema zie je ook mooi terugkomen door de samenwerking met Heinen Delfts Blauw. Zo staan er prachtig Delfts Blauwe vazen te pronken op de bar en uiteraard wordt er veel gebruik gemaakt van Delfts Blauw servies. Elke laatste zaterdag van de maand kun je een Delftsblauwe schilder bewonderen die porselein met de hand decoreert. Wist je dat ze dat met zwarte inkt aanbrengen?

We worden ontvangen met een frisse mocktail met een bite! Een heerlijk nieuw drankje van Nix & Kix met de smaken bloedsinaasappel, kurkuma en een snufje cayenne peper. Een aanrader en bovendien pure natuurlijke smaken, zonder toegevoegde suikers.

So Dutch Afternoon Tea / Etagere

So Dutch Afternoon Tea / Etagere

We starten met een krachtige runderbouillon met mini ham kaas tosti. Heerlijk met deze koude dagen! Op tafel staat een prachtige etagère met –op de bovenste twee bordjes- allemaal zoete hapjes. Laat je niet misleiden, want de blokjes kaas die je ziet, zijn stiekem blokjes advocaat mousse. Op het onderste bordje de hartige hapjes met oa gerookte paling, een pasteitje met kippenragout en een mini groenten quiche.

Daarnaast worden we nog verwend met allerlei sandwiches, kleine broodjes en warme hapjes die uitgeserveerd worden. Er komt zoveel voorbij, van een sandwich met ei-truffelsalade tot een roggebroodje met Old Amsterdam kaas, en wat voor ons één van de uitblinkers is, zijn de op-scones-lijkende rozijnenbolletjes met honingboter! Denk door het roggebrood niet dat het een ‘simpele’ Afternoon Tea is, de executive chef Tjaco van Eijken heeft met de Nederlandse klassiekers een heerlijke culinaire Afternoon Tea ontwikkeld. Bij de verschillende hapjes krijg je steeds een andere thee van Damman geserveerd, die oploopt van een hele zachte thee tot een krachtige thee bij de hartige hapjes.

So Dutch Afternoon Tea

So Dutch Afternoon Tea

We blijven lekker lang plakken. Een bitterbal mag dan ook zeker niet ontbreken, so Dutch en zo lekker. Wat hebben we genoten; we willen snel weer! Een ideale besteding van je weekend. De So Dutch Afternoon Tea is beschikbaar van donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur voor €39 per persoon.

De L’Europe, Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

 

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends