Jullie mogen best weten dat wij groot fan zijn van restaurant Jacobsz in Oost. Nu de mannen van restaurant Jacobsz de handen ineen hebben geslagen met de heren van Two Chefs Brewing, met als resultaat Bar Alt op het stadionplein in Zuid, konden wij niet wachten een bezoekje te gaan brengen. De naam zegt Bar, dit is misleidend, Bar Alt is namelijk een fine-dining restaurant.

Bar Alt Amsterdam, Amsterdam Zuid 

Bar Alt Amsterdam

     Bar Alt Amsterdam

Bier is de nieuwe wijn, zo ook bij bar Alt. Hier kun je namelijk terecht voor fine-dining met bijpassende biertjes. Helemaal van nu. En nee Bar Alt is geen bar waar je alleen voor het bier naartoe gaat, hier ga je echt fijn dineren in combinatie met het drinken van heerlijk gebrouwen biertjes.

Je kiest voor een 4, 6 of 8-gangen menu met een bier-arrangement gekozen door de (bier)sommelier. Geen bierliefhebber, niet getreurd er is ook gewoon een wijnkaart met wel 50 wijnen en er is ook een wijnarrangement verkrijgbaar. Ga voor het dineren trouwens eerst lekker borrelen en geniet van de bar-bites. Denk aan; burrata, Pata negra, en een biershot met kaviaar.

Wij trappen natuurlijk af met een biertje, maar kiezen toch voor het wijnarrangement begeleidend bij de gerechten. We starten met een amuse van bakkeljauwbeignets, met gepofte knoflook aioli en falafelwafel en huisgemaakt zuurdesembrood met luchtige boter. Het begint veelbelovend. We gaan verder met de eerste gang; schaal en schelpdieren, tonka dressing met karnemelk, pastinaak, cresson, groene kool en algen en drinken daarbij een L’Ambitio, Padawine uit 2016 (Cotes de Duras en Sauvignon Blanc) prachtige combinatie. Hierna volgt de tweede gang; heilbot, zacht gegaard, met dashi onder zeewieren, meyer citroen, gerookte soja, lauwwarme vinaigrette van bleekselderij en zalmeitjes met een glas Claus Preisinger, Kalkundkiesel Weiss uit 2016 (Burgenland, Weissburgunder 45%, Gruner Veltliner 15%, Muskat 5% en Welschriesling 5%) mooi en toegankelijk. De derde gang een mieraleend, pompoen, pompoenpit rode biet, foie gras jus van eend met Chardonnay-azijn en witte peper en drinken Claus Preisinger, Puszta Libre uit 2016 (Burgenland en Zweigelt & Sankt Laurent) bijzonder mooie combinatie. Tijd voor het dessert; zes verschillende bereidingen van appel met hazelnoot, cider en basilicum met een glas Cidrerie du Vulcain, Trois Pépins uit 2015 (Fribourg, ZW, Peer, Appel, Kweepeer). We zijn helemaal blij.

Ook Bar Alt heeft ons hart gestolen. De service is hier helemaal top, de sfeer is goed en toegankelijk, en het eten gewoon weer super!  Of iedereen al klaar is voor fine-dining begeleid met bier weet ik niet. Maar geloof me geef Bar Alt een kans en je keert zeker weer terug.

Bar Alt Amsterdam
Stadionplein 103
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends