Ook in de afgelopen weken is Amsterdam een aantal te gekke nieuwe restaurants rijker.  In deze update voorzien wij je daarom graag van het laatste horeca nieuws: te gekke nieuwkomers en een gezellige kerstmarkt op de NDSM werf. Na het lezen van deze update ben jij weer helemaal bij! 

Nieuwe restaurants in Amsterdam

 • Café Ons Huis is DÉ nieuwe huiskamer van de Jordaan. Deze nieuwe aanwinst is vanaf het ontbijt al geopend, maar ook voor een cocktail en/of heerlijk diner van chefkok Raymond Kaper kan je hier terecht. De gerechten zijn seizoens gebonden. Het streven van Café Ons Huis is dan ook om bij in ieder gerecht te koken met 80% seizoensproducten en 20% met producten buiten het seizoen.

  Café Ons Huis – Jordaan Amsterdam

 • Op de Nieuwezijds Kolk nummer 33 is sinds kort Mortimer geopend. Bij Mortimer kan je tot 17.00 genieten van een uitgebreide brunch.
 • Op 22 november heeft PHO91 haar tweede locatie geopend en wel op de Kinkerstraat. Deze tweede locatie is een stuk groter waardoor je op de Kinkerstraat nu ook kan reserveren.
 • De Willemsparkweg is een visrestaurant rijker. Restaurant Visque, gevestigd naast het Vondelpark  heeft een uitgebreide kaart met heerlijke visgerechten. Aan oesters geen gebrek, restaurant Visque heeft in hun souterrain een eigen oesterbar. Heerlijk om je avond te starten of te eindigen.
 • Met een onbetaalbaar uitzicht over het water en de enige molen in Amsterdam centrum is De Kop Van Oost absoluut een aanwinst voor de stad. De Kop Van Oost is een hele leuke plek om met vrienden of grotere groepen te dineren of op zondag heerlijk lang te lunchen.
 • Vanderveen is een lunchroom, café en restaurant in één. Gevestigd op de hoek van de Beethovenstraat en de Gerrit van der Veenstraat kan je iedere dag terecht voor heerlijke maaltijden. Eigenaar Thijs Koster vond dat er op de Beethovenstraat nog een all day every day-cocept ontbrak en begon daarom Vanderveen.
 • Op de Sarphatistaat is De Groene Olifant. heropend. De bruine gezellige kroeg heeft een super stoofpotje op het menu staan!  .
 • Voor een smaakvolle vegan burger ga je absoluut naar Vurger Vegan Burger. Op de Jan van Galenstraat in Amsterdam West is deze nieuwe burgerbar geopend. Het restaurant is geopend van dinsdag tot zondag.
 • Op het terrein van de Westergasfabriek is de pop-up DJ bar/muziekcafé Radio Radio geopend. Hier kan je van woensdag tot zondag terecht voor alles wat te maken heeft met muziek.

  Porchetteria Amsterdam – de Pijp Amterdam

 • De eerste Porchetteria van Amsterdam is geopend in de Pijp. Buikspek gegaard in de oven en dan heerlijk op een pizza of sandwich. De Porchetta speelt in de meeste gerechten een rol maar er zijn ook vegatarische gerechten te verkrijgen die ook absoluut de moeite waard zijn.
 • We schreven er al eerder over: maar restaurant Restaurant ZA is nu dan eindenlijk geopend! Binnenkort is er een uitgebreid verhaal over te lezen op onze site.
 • Op vrijdag 7 december opent Restaurant Haas & Popi zijn deuren in het voormalig Blijburg paviljoen vlakbij het strand van Ijburg. Een fris nieuw concept waar je kan genieten van een heerlijk 3, 4 of 5 gangen menu. Proost met ze mee tijdens het feestelijke openingsweekend.

  Nieuws op chefgebied

 • Het creatieve koppel Chefkok Lars Schaap en gastronomie expert Floor Wingers open Lars’Adam. Lars’Adam is een huiskamer restaurant gevestigd in de Houthavens. In dit restaurant vind je een combinatie van fine-dining en robuuste gerechten. Producten van hoge kwaliteit gecombineerd met de beste service is de filosofie van deze nieuwe hotspot. Nog geen plannen met kerst? Op 24 en 25 december serveert Lars’Adam een spectaculaire kerstmenu!

  Restaurant Lars Amsterdam – Houthavens

   

 

 

Beste restaurants van Amsterdam – wij waren proeven

 • Wij mochten komen eten bij Pastai op de Jan Pieter Heijenstraat voor onze Italië special. Pastai is een heerlijke italiaan met natuurlijk ook echte italianen in de keuken! Aan deze special wordt hard gewerkt en is dan ook binnenkort te lezen op onze site.
 • Ook in Amsterdam kan je al lange tijd niet meer om de Japanse ramensoep heen. Deze week verschijnt er een ‘ramen special’ op Culi-Amsterdam. Wij kunnen jullie alvast zeggen dat de december special ‘de seafood miso ramen’ echt een aanrader is!

  Yuans Hot Pot Amsterdam Zuid Rijnstraat

  Yuans Hot Pot Amsterdam Zuid Rijnstraat

 •  Ook gingen wij op bezoek bij Restaurant Nomads en die review lees je hier nogmaals terug!
 • Ook geproefd: restaurant Bar Alt ,wij konden niet wachten om hier te mogen eten: de blog staat nu online.
 • Het allereerste Chengdu Hot Pot restaurant van Amsterdam is geopend op de Rijnstraat en wij kunnen je zeggen Yuan’s hot pot daar wil je naartoe. Als je van gourmetten houdt, hou je ook dit Chinese succes.

Food events Amsterdam – December

 • Op 13 en 14 december vindt het Chocolate Night by Metropolitan Amsterdam plaats. Meer informatie over vind je hier.
 • Op 15 december vindt het Japan Fair Festival plaats. Hier kan je genieten van sushi en een Japanse kerstmarkt!
 • Op 15 en 16 december is er weer een grote kerstmarkt in de NDSM loods. Hier kan je de laatste kerstcadeautjes kopen en inspiratie op doen voor het kerstdiner!

Geniet van deze culinaire, warme en feestelijke maand!

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam– Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends