Bij Culi zijn we gek op nieuwe hotspots, vooral wanneer de keuken zo verrukkelijk is als bij Dimitri’s Amsterdam. Het restaurant is gevestigd op een ‘uitdagende’ locatie ver in Oost, net achter station Muiderpoort. Twee andere restaurants die hier voorheen gesitueerd waren redden het niet, maar Dimitri’s Amsterdam gaat bewijzen dat het tóch kan.

Dimitri’s, Amsterdam Oost

Dimitri's Amsterdam Oost

Dimitri’s Amsterdam – Tijgergarnalen

Wij verwachten dat ze deze belofte zeker waar gaan maken. Met Chef Ray Drisdale aan het roer, die ondanks zijn jonge leeftijd van tweeëntwintig jaar al een indrukwekkend CV heeft opgebouwd, ben je bij Dimitri’s Amsterdam verzekerd van culinaire hoogstandjes. Ray stond hiervoor in de keukens van het Hilton Double Tree en Okura, absoluut niet de minsten.

Deze eerdere ervaring, plus de inspiratie die hij heeft opgedaan tijdens zijn reizen, vind je terug in de veelzijdige gerechten. Je kan binnenwandelen voor ontbijt, lunch en diner. Wij hadden het geluk om een voorproefje te krijgen van het veelzijdige avondmenu. Voor 28,50 per persoon is het mogelijk om een eigen ‘mezzes-menu’ samen te stellen, waarbij je de keuze hebt uit een vis mezze, twee vlees mezzes, een vegetarische mezze en een dessert of koffie toe. Allemaal gerechtjes om goed te kunnen delen met je tafelgezelschap. Helemaal in ons straatje, want op deze manier hoef je geen concessies te doen en kan je van alles wat proeven.

Dimitri's Amsterdam Oost

Dimitri’s Amsterdam – Bloemkool

De tafel staat al snel vol met een grote verscheidenheid aan schaaltjes en bordjes. We proeven onder andere tijgerganalen met gepofte knoflook en gegrilde citroen, Iberico fingers, geitenkaas met gepofte biet en geroosterde prei met ciabatta crumble. Yum! Zoals altijd zijn onze ogen weer groter dan onze maag en beginnen we enthousiast te eten. En laten we eerlijk zijn, als de gerechtjes worden opgemaakt als ware kunstwerkjes, is het lastig om bescheiden te blijven.

We sluiten af met ijs en aardbeiencompote en kletsen nog gezellig na met de andere bezoekers en het vriendelijke personeel. Bij Dimitri’s Amsterdam heerst een ontspannen sfeer, je kunt er de hele dag terecht; er heerst creativiteit. Kortom, het ‘buzzt en bruist’. Het valt ons op dat we in opvallend aantrekkelijk gezelschap verkeren en hier is een verklaring voor; Dimitri’s Amsterdam biedt namelijk onderdak aan de modellen en hostessen van Buck Agency. Mensen kijken was nog nooit zo leuk.

Al met al reden genoeg om deze bar snel te bezoeken en van je bucketlist af te strepen. Het voorproefje smaakt absoluut naar meer, wij komen terug!

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends