Sinds deze zomer hebben de eigenaren van Roest een nieuwe zaak geopend in Amsterdam Oost; Bombarie Amsterdam! En nu afgelopen weekend Roest voor de allerlaatste keer open was, en we daar toch wel een beetje verdrietig over zijn, waren we extra benieuwd wat ze bij Bombarie voor ons in petto hebben.

Bombarie Amsterdam Restaurant Amsterdam Oost Rietlandpark

Bombarie Amsterdam -Restaurant Amsterdam Oost 

Bombarie Amsterdam – Restaurant Amsterdam Oost

We lopen naar binnen bij Bombarie en de sfeer is direct goed. Buiten gezellige lampjes en tafeltjes waar mensen biertjes drinken; wij zien onszelf hier al zitten op een zomerse avond. Binnen is het cool en artistiek met grote Chesterfield banken, kunst aan de muur en leuke mensen achter de bar. Het verhaal achter deze locatie is nog beter! Bombarie zit in namelijk in het historische Ontsmettingsgebouw en dat is geen toeval; één van de eigenaren van Bombarie is op de zolder van dit gebouw geboren. Dus toen dit gebouw te koop kwam, pakten ze die mogelijkheid direct aan.

Bombarie Amsterdam Restaurant Amsterdam Oost Rietlandpark

Bombarie Amsterdam -Restaurant Amsterdam Oost 

En dan het eten! Bombarie geeft aan dat ze geen doorsnee eetcafé zijn, en dat is echt een understatement. De gerechten zijn stuk voor stuk echte kunstwerkjes met smaak die van het bord af spat. Wat kun je bijvoorbeeld verwachten? Wij aten de tonnato no tonnato, een variatie op vitello tonnato maar dan met makreel, en extra smakelijk door de gefrituurde kappertjes. Ook de longhaas is het vermelden waard; heerlijk winters met een stamppotje en volle knoflookjus met bospaddestoelen. Het absolute hoogtepunt is wat ons betreft de ceviche met zoete aardappel en gepofte quinoa, bijna nog beter dan die we in Peru hebben gegeten.

Wij gaan hier zeker binnenkort weer een keer naartoe! Extra handig dus dat Bombarie een café, restaurant én cocktailbar ineen is. Dagelijks open voor lunch, diner en borrel. Benieuwd hoe Bombarie als borrelplek is? Stay tuned voor onze november borrelplekken special!

Bombarie Amsterdam

Rietlandpark 373
Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Bombarie Amsterdam, Restaurant Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends