De Bazaar Beverwijk weekendtip Amsterdam

De Bazaar Beverwijk 

De Bazaar in Beverwijk is één van de grootste overdekte markten van Europa. De laatste keer dat ik bij de Bazaar was, was ik nog een klein meisje. Wat ik me daar vooral van herinner is dat ik aan papa’s hand tussen allerlei rommelige kraampjes liep, we Turks fruit aten en ik een armbandje mocht uitkiezen. Hoog tijd voor een nieuw bezoek dus! Dus toen chefkok Jaimie van Heije ons uitnodigde om met hem op streetfood safari te gaan in de Bazaar, gingen we natuurlijk mee.

De Bazaar Beverwijk 

En het was fantastisch! Zodra je naar binnen loopt in de Food Market is het alsof je een andere wereld instapt. Een wereld waar alle marktkoopmannen met je willen praten en je vol passie vertellen over hun producten. En je laten proeven, zonder daarna van je te verwachten dat je iets koopt. Waar je alle soorten groenten en kruiden vindt, supervers en voor een fractie van de prijs. En al het eten is lekker!

Zeker de moeite waard dus om zelf ook eens een middagje in het weekend op verkenningstocht te gaan in de Bazaar in Beverwijk. Je bent er namelijk zo; vanaf Amsterdam is het slechts 20 minuutjes met de auto! En sla dan vooral de volgende hoogtepunten niet over:

  • In The Plaza (naast de Goudsouk) vind je een enorme verzameling kruiden en Perzische noten.
  • Loop je door de Food Markt, probeer dan zeker de pittige dolma’s met tzatziki van Fatima. Bij Kum Cake kun je heerlijke grenolablokken kopen, die volledig gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten, zoals noten en gedroogd fruit. En heb je ooit Afghaans ijs op? Ook dit kun je vinden in de Food Markt!

    De Bazaar Beverwijk weekendtip Amsterdam

    De Bazaar Beverwijk

  • In de Mihrab is Tarboosh Sweets een echte aanrader: hier proef je Syrische baklava, die een stuk minder zoet is dan we gewend zijn,doordat er geen suikersiroop in zit. En Sultan Gözleme is ook een bezoekje waard; hier kun je Turkse gevulde pannenkoekjes eten die recht voor je neus vers worden klaargemaakt.
  • Kun je tenslotte in de Foodhal geen keuze maken uit de grote hoeveelheid eetkraampjes? Wij genoten enorm van de pittige kalkoenspiezen van Aryana’s Restaurant, de butter chicken van Indian Delight en van versgemaakte Falafel.

Perfect uitje wanneer je voor je uitgebreide dinner-plannen boodschappen gaat doen, toch? Je maakt er direct een middagje uit van, én gegarandeerd dat je met een volle maag en volle boodschappentas weer naar huis gaat. Veel plezier!

De Bazaar Beverwijk

Montageweg 35
1948 PH Beverwijk

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
De Bazaar Beverwijk - Weekendtip dichtbij Amsterdam, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends